• Meta

 • Kategorier

 • Arkiv

 • Senaste inläggen

Budgettak men inte för politikerna


Vi har människor här i landet som lider och en del har varken tak över huvudet eller mat på bordet så de kan äta sig mätta varje dag. Laga tänderna m.m. kan de bara drömma om. Men våra sk.  arbetarpartier som ska omfördela resurserna rättvist roffar mest åt sig själva!  Det finns ju bara enligt dem en viss mängd kosing att omfördela….. Politikerna verkar inte förstå att ju mer de själva roffar åt sig desto  mindre blir det för oss andra.

Vilka vill ta ekonomiskt ansvar och visa civilkurage för de som minst har  NU?

Hmmm… märkliga arbetarpartier vi har ;)

Fredrik Reinfeldt vill inte diskutera politikers lyxvanor

Marcus Birro: Drömmen om Sverige

 

Mona Sahlins rådgivare GP som förlorade valet 2006 fortsätter både till höger och vänster.

Som en annan Göran Persson

Hur ska det gå för lyxlirarna?

Valet 2010: Detta står på spel

13 svar

 1. Det som känns mest beklämmande är folks godtrogenhet vad gäller sossarnas avsikter, borgare vet man oftast var man har men sossarna är skickliga på att slå blå dunster i folks ögon och har en massa 'nyttiga idioter' som för partiets talan i olika sammanhang. För den som verkligen vill veta är det ganska enkelt, det är bara att titta på vad som de facto har gjorts under de förra tre mandatperioderna i termer av lagändringar och försämringar, vart partiets och fackens toppfigurer tog vägen efter politiken och sedan försöka göra en intelligent gissning om fortsättningen. Genom att studera historien får vi bättre möjligheter att prognosera framtiden.

  • Vad som direkt for upp i mitt huvud när jag läste i bladet om våra politikers dyra inköp, var att det är ju tur att vi har politiker som kan handla och få fart på ekonomin, för gräsrötterna kan det ju inte!!!
   Sänkta löner, sänkt basbelopp men sko sig själva…det går bra!
   Kramiz

 2. Anonym,  Tack för en mycket bra kommentar!
  Visst är det skrämmande att folket låter sig luras igen och vi som förstår/ser detta spel blir mobbade och smutskastade  att tillhöra den värsta högern på ytterkanten. 😦
  LIVET ÄR INTE RÄTTVIST!
  DET ÄR SYND OM MÄNNISKORNA!
   
   
   

 3. Man ser i vart fall att argumenten tryter snabbt hos 'supporterklubben' när det kommer till resonemang om vad som är orsak och verkan i politiken. Frågan är om det helt enkelt blir alltför obehagligt för somliga att möta insikten om att det verkligen saknas alternativ inom ramarna för nuvarande parlamentariska system ? Det är onekligen en rätt skrämmande insikt att vakna upp till.

 4. Anonym, Det har vi fått många bevis på……därför ska vi andra tystas med alla medel.

 5. Det återstår att se vad Sveriges folk minns, för de tycks ha glömt, väldigt fort, vem som t.ex startade arbetet med att friskförklara våra sjuka. Kanske folket inser att de inte kan hoppa ur askan in i elden gång efter annan!
  Kramiz

 6. Fenixmona, Det är verkligen på tiden… Kram!

 7. Nå, det kommer inte att funka, det är för många vid det här laget som börjar se växelspelet mellan de båda lagen. Jag gissar att 2010 blir sista gången sossarna lyckas lura folk, sen är det mer tveksamt om det blir något val 2014 eftersom det kommer bli en formlig explosion av småpartier när det står klart för folk att dom har blivit blåsta – en gång till.

 8. Anonym, Det borde ha hänt redan idag….

 9. Det mest märkliga arbetarparti vi har i Sverige är väl ändå dom "nya moderaterna"  som kallar sig för arbetarparti!!?

 10. Galna Kocken,
  Alliansens och de rödgrönas matematik är EU:s vilja i de flesta frågor idag, dom har att följa Eu regler skitsamma vilka som sitter på makten.
  Det verkar gå att dribbla med allt då folket fortfarande inte förstår vilka som styr oss.
  Fackföreningarnas show och "låtsasmakt"
  Samordning av de sociala trygghetssystemen mellan EU och Algeriet, Israel, Kroatien, Makedonien, Marocko och Tunisien
  http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=251&dok_id=GV06FPM108

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: