• Meta

 • Kategorier

 • Arkiv

 • Senaste inläggen

Eskil-Gör ditt jobb det bästa för djuren-Eller avgå!


Då har det hänt igen å igen å igen….våra djurskyddslagar fungerar inte. Vad har vi myndigheter till  om de inte kan göra sitt arbete? Höga löner går bra men att sköta sitt arbete rätt verkar vara svårt.

Detta får inte hända!  Djuren är kloka har känslor känner smärta och får lida som på de värsta koncentrationsläger i dagens sk. moderna samhälle.  FY F-N!

Ingen ska tro att marknaden kan sköta detta på bra sätt då de ska kontrollera sig själva så dj-vla korkad kan väl ingen vara eller?

Göra rätt är ju så lätt om man tänker på djurens bästa…

Djurpoliser som inte går att köpa är ett måste!

Foto Länsstyrelsen

"Lantbrukare avslöjad som djurplågare

Vadande i gödsel och lervälling försöker djuren desperat att överleva.

Men en efter en har de dukat under av utmattning och svält.

Bilderna från gården i Västsverige är skakande.

– Det är bland det värsta jag sett, säger djurskyddsinspektören, Lene Laursen."

AB

DN

Här avslöjas skräckgården i Färgelanda

Djurrättsalliansen

Djurens Rätt

 

4 svar

 1. Nu tycker jag rätt illa om sådana här skandalreportage. Det ÄR förvisso hemskt att djur får lida på det här sättet, men det handlar i de flesta fall om att djurägaren drabbats av något, endera en mental sjukdom, demens, eller annat. Så tragedierna omfattar inte sällan även djurägarna.
  Jag har sett ett sådant fall på nära håll, och det var färfärligt att läsa skandalreportagen i tidningarna och höra människor uttala sig om djurägaren. Det är dessvärre också så att sådant här kan hända ganska fort.

 2. Kerstin Berminge , Så du menar att man ska kunna få fortsätta trots flera tidigare anmälningar och inget ska hända?

 3. Nej det menar jag förstås inte alls. Jag menar att reprortaga av det här slaget ofta är missvisande, och att det ofta handlar om djurägare som råkat illa ut på något sätt. Man sätter sig till doms över människor som av en eller annan anledning förlorat sin förmåga att ta hand om djuren. Det handlar i många fall inte om nonchalans, nästan aldrig om ond vilja utan om sjuka människor.
  Djurens ska räddas, djurägare som inte kan ta hand om sina djur ska inte få hålla sådana men vi andra ska kanske akta oss för att fördöma och ondgöra oss om djurägare som vi inte vet något alls om. Man kan exempelvis inte döma en människa som drabbats av Alzheimers eller liknande. Men vi dömer ofta djurägaren direkt och hårt efter artiklar av det här slaget.
  Har en djurägare fått upprepa sådant här djurplågeri flera gånger, trots att myndigheter vetat om saken – då är det kanske istället myndigheterna som felat värst, för där ska alla vara kapabla att ta ansvar. 

  • Kerstin Berminge, Bilder talar sanning men det gör inte alltid orden…….  Vill man inte att djuren ska lida så ser man till att det sker ökade oanmälda kontroller det kan rädda både djur och människor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: