• Meta

 • Kategorier

 • Arkiv

 • Senaste inläggen

Krigspresident eller King


Hmmm…. man ska väl föregå med gott exempel särskilt om man är ledare…. VÄLL? ;)

Nu är Michael Moore på krigsstigen igen…. få se om Barack Obama lyssnar på honom.

Är Obama en mänsklig ledare eller en krigspresident undrar Michael i sitt öppna brev till USA:s president. Det visar sig….. och sanningen ser vi på handlingarna och de kan man aldrig ljuga om.

 

Michael Moore:

"Vad skulle Martin Luther King ha gjort i ditt ställe? Vad skulle din mormor ha gjort? De skulle inte skicka fler fattiga människor för att döda andra fattiga människor som inte utgör något hot mot dem, det är vad de skulle ha gjort. De skulle inte spendera miljarder och triljoner för att utkämpa ett krig medan amerikanska barn sover på gatorna och står i brödköer."

”Sätt stopp för galenskapen”

Från fredspris till extra trupper i Afghanistan

Kritik mot Obama från båda håll

 

Kan man lita på den senaste nyheten:

Obama sätter tidsplan för reträtt

2 svar

 1. Det är ju alltid lätt att sitta på åskådarläktaren och kommentera.  Micheal Moore har ju för övrigt ungefär 0% trovärdighet, även om jag själv röstade på Obama.  Om man har ett pågående krig så måste man antingen göra det som krävs för att nå sina militära och politiska mål, eller erkänna sig besegrad av talibanerna.  Lämnar man Afghanistan nu blir det troligtvis inbördeskrig precis som när Sovjet retirerade, och miljoner Afghaner kommer att dö emedan landet återfaller i total misär och total anarki och förtryck.  Talibanerna och andra islamister med ond bråd död i sinnet bygger åter upp sina mördarläger, och vi är tillbaka kring år 2000 igen.  Och då får USA skulden för att man inte stannade.  "You'r damned if you do, and damned if you don't…"  Världen är bra mer komplex än vad Michael Moore förstår.

 2. Obama gör helt rätt.
  Talibanerna ska få så mycket smisk de bara kan – och det handlar om att de fattiga människorna i AFG skall få leva sin LIV FRIA, att döttrarna ska kunna FÅ GÅ I SKOLA utan att få SYRA kastat i ansiktet.
  Jag tror varken du, Michael Moore eller resten av världen önskar det afganska folket mer död och förtryck – än de redan haft.
  Nu finns chansen att fortsätta på rätt väg, och det är att KÄMPA MOT TALIBANERNA.
  I 100 år om så behövs. Det är inte vi som ska åka hem. Det är tabibanerna som ska ge upp, det var de som började och de som ska sluta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: