• Meta

  • Kategorier

  • Arkiv

  • Senaste inläggen

HAAG-Tre kronor per kilometer i grönskatt


Ny grön vägskatt blir det om Regeringen i Nederländerna får som de vill år 2012. Varje fordon förses med GPS som spårar upp hur många kilometer som körs, uppgifterna läses av myndigheterna som sedan bilägaren snällt får betala.

"Fordonsskatt och moms, som utgör ungefär en tredjedel av kostnaden för en ny bil, kommer att försvinna för att ersättas med "pris per kilometer-systemet", uppger kommunikationsdepartementet"

Läs mer här

Svd

2 svar

  1. Det här med Holländska "Grön skatt" måste ses utifrån att Holland är europas mest tätbefolkade land.Om Sverige hade lika stor befolkning i förhållande till landets yta som Holland då skulle Sverige ha 196 miljoner invånare.Det hörde jag en forskare på Handelshögskolan här i göteborg säga en gång i ett radioprogram i P1 där han och några andra diskuterade att världens största detaljhandelsföretag Wal-Mart är bara intresserat av länder med stor befolkning.Grön skatt och Trängselavgifter är två vitt skilda avgifter på bilister, det är viktigt att särskilja dessa.Trängselavgifter kräver ej en GPS-mottagare i varje fordon.Men Trängselavgifter är viktigt för att minska trafikintensitetet på vardagar.

    • Och det billigaste ”trängselskattesystemet” hade varit att dubblera parkeringspriset i Stockholms innerstad även i parkeringshus. Då hade man sluppit en gigantisk investering för att mäta när fordon kör ut och in ur staden. Vill man undvika trängsel ska man ju se till att det blir dyrt att vara kvar där, eller…?
      Nu kör folk in och snurrar runt när man ändå betalt entrébiljetten. Korkad ur miljösynpunkt också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: