• Meta

 • Kategorier

 • Arkiv

 • Senaste inläggen

Säkert eller inte


Hur säkert är livmoderhals vaccinet,  vi har tidigare läst om hur två spanska flickor blivit allvarligt sjuka och nu har en ung tjej dött i England.
 

"Natalie Morton, 14, dog efter att ha vaccinerats mot livmoderhalscancer i England.
Vaccinet ges även i Sverige, men enligt läkemedelsverket finns det ingen anledning till oro.
– Det är ett säkert vaccin och än så länge vet man inte varför flickan dog, säger docent Agneta Aust Kettis."

Dog efter vaccin mot livmoderhalscancer

Livsfarligt vaccin som ges till flickor 

SVD

6 svar

 1. Mycket tråkigt när en så ung människa dör. Men sensationsexpressen skriver (som vanligt) rubriker som blir totalt missvisande; ”Dog efter vaccinering mot livmoderhalscancer…”. I artikeln däremot nämns att myndigheterna ska undersöka om dödsfallet hade något samband med vaccineringen. Det är ju något helt annat! Rubriken skrämmer föräldrar som tänker låta vaccinera sina unga flickor nu, när det äntligen finns ett vaccin.

 2. Selektiva mord?

 3. Godmorgon! Jag har inte hört något negativt om vaccinet här i Sverige…De borde ju ha obducerat och fastställt dödsorsaken FÖRE de gick ut i media med det…Kramiz

 4. Men snälla nån! 1.4miljoner har fått vaccinet. En person har nu dött, och man vet inte om det beror på vaccinet eller inte. Om det nu var vaccinet, borde inte någon annan också ha fått komplikationer?

 5. Man undrar om föregående postare läst hela artikeln. ”I oktober förra året insjuknade en 12-årig flicka från Liverpool 30 minuter efter att hon fått vaccinet och blev förlamad från midjan och ner.”

 6. 1. Sverige använder INTE Cervarix (vilket är det som används i England). Sverige använder framför allt Gardasil.
  I de kliniska undersökningarna så var biverkningarna mellan Cervarix och Gardasil ungefär ekvivalenta, men Gardasil har vad jag vet inte haft något dödsfall eller förlaming och liknande länkat till sig.

  2. Även om det var så att några dog varje år p.g.a. vaccination så är massvaccination mot HPV (enligt mig till skillnad från massvaccination mot svininfluensa) viktig. Varje år dör cirka 60.000 kvinnor i Europa av livmoderhals cancer, och 70% av de fallen orsakas av just de HPV virus som Gardasil/Cervarix vaccinerar mot.
  Vaccinationen är inte 100% effektiv (Läkemedelsverket räknar med cirka 60% prevention) men det är fortfarande cirka 25000 dödsfall som skulle kunna förhindras varje år.
  Om 100 personer dör varje år (troligtvis är det mindre om hela europa vaccinerades) för att 25000 ska få leva, tja. Vad säger du?

  P.S: Läkemedelsverket räknar med att om 90%-95% av alla tjejer (eller 70% av både tjejer och killar) vaccineras så finns det en god chans att vi kan utrota HPV 16/18 (som orsakar livmoderscancer) från Sverige, Europa eller till och med hela världen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: