• Meta

  • Kategorier

  • Arkiv

  • Senaste inläggen

Hasch bra medicin för smärtpatienter?


Snart kan det bli legalt att köpa mariuana och hasch i Danmark….. Den sägs vara bra medicin som lindrar smärta och psykiskt lidande så varför inte (recept) men det bör ske under någon form av kontroll.


"Majoriteten av politikerna i Köpenhamn vill legalisera cannabis.

Det förväntas ge den danska staten en vinst på en halv miljard kronor.

Men svenska polisen är mycket oroad över förslaget.

Ett konkret förslag som legaliserar mariuana och hasch i speciella butiker och caféer är nu klart i Danmark. Och en politisk majoritet i Köpenhamn, bestående av Socialdemokraterna, Socialistisk Folkeparti och partiet Enhedslisten är positiva till förslaget, rapporterar danska Politiken."

Fri försäljning av hasch i Danmark

4 svar

  1. Hej jag är i 40års åldern och har parkinson, för att fungera hyfsat, måste jag stoppa i mig ett 10-tal piller per dag, med ett antal allvarliga biverkningar som följd,

  2. Japp,har bloggat om cannabis,gissa om jag fick elaka kommentarer!Av dem som försvarar!Just detta påtalades oxå,bra medicin!Förslaget gick inte igenom,såg jag.Bra.

  3. Vi läkare har faktiskt förskrivningsrätt av medicinsk marijuana, men är licens per enskild patient, och det är lite omständigt, så många läkare drar sig för att göra det, liksom stämpeln att är "knark". men det är synd för det fungerar riktigt bra mot vissa smärttullstånd såsom plexusskador, neurogena smärtor mm, där annat inte hjälpt. tror även en del svårbehandlade psykiatriska sjukdomar skulle vara hjälpt av detta. Nu när en anhörig till mig är svårt drabbad har jag blivit mer engagerad i detta. Jag hoppas det ska bli lättare att förskriva det i framtiden och gärna då även rökbar cannabis då den visat sig bättre än medicinformen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: