• Meta

 • Kategorier

 • Arkiv

 • Senaste inläggen

Svinflunsan-Folkets bästa eller ekonomins


Vi kan bli sjukare av vaccinet om viruset muterar…. vill man befolkningen väl måste alla korten fram på bordet så att ev. skador minimeras och inte enbart tänka ekonomiskt.

Kan man alltid lita på våra företrädare (myndigheter, politiker)….. eller vad visar verkligheten?

 

"Det finns en påtaglig risk att en massvaccineringen mot svininfluensan orsakar större skada än nytta. Om viruset muterar och utvecklas till att bli farligare kommer sannolikt vår befolkning att ha en sämre motståndskraft mot nya varianter än om vi inte hade massvaccinerat, skriver Ann-Cathrin Engwall, doktor i molekylär cellbiologi."

Vaccin kan göra mer skada än nytta

Våga vägra vaccinera!

Ingen anledning till oro

Hysterin kring svininfluensan drivs främst av politiska och ekonomiska intressen

 DN

Influensan bingo för vaccinjättar  

5 svar

 1. Hur kommer det sig att etta virus verkar ha en tidtabell?

 2. Läste just att den vanliga säsongsinfluensan tar mellan 3 och 5000 personers liv varje år. Det flesta dör inte av själva influesan, utan av lunginflammation som tillstöter. Så i slutänden handlar det fortfarande om att forska fram nya antibiotika, som bakterier ännu inte är resistenta mot.

  Men, som även somliga läkare har påpekat, så är läkemedelsbolagen inte intresserade för antibiotika botar inom en vecka och det blir inga stora pengar på det. De vill tillverka preparat som ger enorma inkomster, och gissa om de här vaccinerna gör det.

  Att sedan andra infektioner också kan leda till döden pga brist på nya och effektivare antibiotikasorter, det talar man tyst om, liksom om det faktum att sämre hygien, beroende på besparingar inom sjukvården, leder till att fler bakterier utvecklar resistens, det talar man också tyst om.

 3. Jag har per e-post kommunicerat med olika ansvariga på främst SMI och Socialstyrelsen och inte fått se något argument som talar mot Ann-Cathrin Engwall :s resonemang och slutsatser. Jag tror dock några har börjat inse och tänka om, även om det knappast kommer erkännas utåt.

  Min enkla modell för några olika vaccinationsatrategiers effekt på flockimmuniteten inför en potentiell andra våg med ett förändrat farligare influensavirus finns fr o m idag på

  http://hem.passagen.se/fingerpr/loparn/Analyser/story/index.html

  Modellen bygger på Ann-Cathrin Engwalls vetenskapligt grundade resonemang som nu i mer detaljerad form finns med som ett appendix. Modellen emotsägs inte av smittskyddsläkaren Staffan Sylvans uttalande i UNT 9 sept. ”På lång sikt är naturligt förvärvad immunitet efter genomgången influensa det bästa skyddet. Ett skydd som bör kompletteras hos riskpatienter med vaccination mot de varianter av influensa som hela tiden dyker upp.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: