• Meta

 • Kategorier

 • Arkiv

 • Senaste inläggen

Den galna domen-Piratpartiet en vinnare


Motståndet ökar mot Pirate Bay-domen, idag demonstrerade ca.1000 personer på Medborgarplatsen i Stockholm. En sak är i varje fall säkert att detta är bara början. Piratpartiet har ökat med 5000 nya medlemmar bara i går.

 

"På Medborgarplatsen stannar lördagsflanörer till i utkanten av demonstrantgruppen och lyssnar på talen.
– Jag hoppas att människor inser vad som håller på att hända, med Ipred-lagen och Acta. Vi unga har en hel plattform på internet, det är där vi har alla sociala kontakter – det är där vi lever. Staten försöker kontrollera internet och därmed vårt privatliv, säger Malin Littorin-Ferm, som är aktiv i ungdomsförbundet Ung Pirat."

1.000 i protest mot Pirate Bay-dom
Norska fildelare kan namnges
AB

3 svar

 1. Jag förstår inte hur man kan hylla folk som säger att de hellre bränner sina pengar än att ge det till de upphovsmän som genom sitt arbete gjort deras verksamhet möjligt. Varför är de så fruktansvärt mycket emot att upphovsmännen ska få betalt för sitt arbete?

  friskytten.blogg.se

 2. Vi måste se det fulla allvaret! Hela makteliten, med gammalmedia bakom ryggen, går nu till ursinnig attack mot vår frihet. Nattsvart reaktion är i rörelse.

  Alliansregereingen är i ett slag lika diskrediterad som rögröna rötan blivit genom wanjaaffären.

  I dag Pirate Bay, i morgon Google, i övermorgon hela internet.

  Revolutionen måste börja NU. Den kan inte vara en tebjudning. Striden kan inte föras med brevkampanjer och annat beskedligt nojs som bara visar svaghet, och som tyrannerna blankt struntar i. De har visat vad de går för. De är totalt hänsynslösa. Demokratin har blivit farlig. Den måste krossas till varje pris. Det är vad det hela handlar om

  Den hårda domen oväntad? Sannerligen inte för mig, inte. Jag har aldrig hyst några illusioner.

  Ni skall få SE!

  Klassanalys: med en gång hela medelklassen, som kontrollerar internet, står nu under det globala monopolkapitalets hänsynslösa offensiv. Medelklassen är nu för sin överlevnad tvungna att söka sina vänner nedanför, inte ovanför. Frihetskampen måste kombineras med den folkliga kampen för vår välfärdsstat. Nyleberalismens skattekverulanter har avslöjat sig som monopolkapitalets hejdukar. Medeklassen måste förena sig med arbetarklassen och svenskarna med invandrarna. HELA det blockpolitiska etablissemanget har ställt sig i tjänst hos ultrareaktionens mörkerkrafter. Reinfeldt som Sahlin. Motkraft: det är rätt att göra uppror. Paris comme les banlieus. Minns Kommunen.

  1789; 2009!

  SVERIGE UT UR EU!

  – Peter Ingestad, Solna

 3. Originally Posted By FriskyttenJag förstår inte hur man kan hylla folk som säger att de hellre bränner sina pengar än att ge det till de upphovsmän som genom sitt arbete gjort deras verksamhet möjligt. Varför är de så fruktansvärt mycket emot att upphovsmännen ska få betalt för sitt arbete?

  friskytten.blogg.se

  Jag tror du missuppfattar skillnaden mellan upphovsrättsägare och upphovsmän. John Pemberton var upphovsman till Coca Cola, tror du hans familj har någon glädje av att han sålde receptet (alltså upphovsrätten, patentet, vad du nu vill) för några dollar? Att Coca Cola säljer som smör gynnar inte upphovsmannen överhuvudtaget, bara upphovsrättsägarna, vars enda bedrift är att de lyckades skinna en stackars sate på en bra idé. Smart gjort av dem, men knappast godhjärtat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: