• Meta

 • Kategorier

 • Arkiv

 • Senaste inläggen

Våra snuskiga sjukhus-Ingen förändring


Det har gått så långt med besparingarna här i landet att efter ett sjukhusbesök kan vi bli mer allvarligt sjuka än innan vi gjorde det besöket. Har själv upplevt snusket, man väntar in i det längsta med att gå dit. Men det är ju klart att i dessa girighetstider finns det ju vissa människor som behöver stålarna till sin egna lyxkant.

Men något som är riktigt märkligt är att inte fler läkare och övrig personal slår larm.

 

Karin berättar:

"I senare inslag togs även Södersjukhusets städning upp. Patienter vittnade om förhållanden som var än värre än de på Danderyds sjukhus. Uppföljning utlovades. Men jag kan ju bara rapportera, att då jag själv var inne på SÖS akutmottagning i slutet av januari var toaletterna rent ut sagt äckliga. Så var det med den uppföljningen! Ursnuskiga handfat, toapappret var slut, handspriten var slut, tvålflaskorna var omkullvälta, och också de näst intill slut. Från tiden då jag växte upp så minns man ju sjukhustoaletter som näst intill sterila. Hur kan det se ut såhär, i dessa tider av larm från sjukhus om spridning av smittor, där de fått stänga hela avdelningar?"

Läs mer:

Det blåser kallt på SÖS akutmottagning
Besök Paula Taxéns blogg
Fusk i Vården
Ställ upp för Resurs
Den osynliga Patienten

6 svar

 1. Hej !

  Jag är tvungen att återge vad Corruptio skrev på sin blogg 2009-03-13, läs och begrunda !

  Sjukvården i Sverige är fortfarande allvarligt sjuk! 2009-03-13. Att det idag är fredagen den 13:e innebär inget hinder för corruptio. Läkare har varit häktad som misstänkt för att ha tagit livet utav ett litet barn. Andra medier har nyligen tagit upp situationen med sjukvården och visat på grova brott mot patienter. Det börjar nu att uppdagas hur allvarligt det är med svensk sjukvård. På sex år har endast ett fall av 27000 anmälningar gått till domstol. Dessa siffror kunde lika gärna gällt anmälningar mot poliser, åklagare, domare eller andra tjänstemän. Det har alldeles för många likheter för att INTE hänga ihop, och det hänger ihop. Någon styr och lägger ner enormt stort arbete för att dölja skandaler och brott som begås utav statens tjänstemän. Den enda som kan ha denna makt är regeringen. JK, JO, RÅ, HD och Socialstyrelsen är bara några utav dom myndigheter som dom senaste 20 åren hjälpt regeringen att mörklägga brott. Den som inte syns eller hörs finns inte…”

  Tack för att du finns och vågar Corruptio !
  http://corruptio.blogg.se

  Micke Håkansson

 2. Det här låter ju absolut inte bra. Man kan ju undra varför det blivit så här. Det gäller ju med andra ord att inte bli så sjuk att komma dit på sjukhuset för då blir man ju än mer sjuk. Det vill väl ingen. Vad tänker de styrande med?

 3. I början av 2000 kom Birgitta till Växjö Lasarett för en planerad abort, hon fick eget rum på avdelningen och toaletten där var något av det grisigaste jag skådat.

  Jag städade toaletten åt henne och fick gno med handsprit på GAMMALT intorkat blod på både sittringen och under denna, hela toaletten var snuskig.

  När vi något år senare var på samma lasarett igen så hade Birgitta eget rum igen, där var så smutsigt och dammigt att jag skrev mitt namn på bordet, fönsterkarmen,mm och detta var kvar alla dagar Birgitta låg inne.

  Vid ett besök hos Birgitta kom städerskan, max 1 minut var hon i rummet, hon bara sträckte in moppen och drog ett tag innanför dörren sedan var det klart !

  Detta påpekade jag till Smålandsposten redan då, men ingen reaktion från någon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: