• Meta

  • Kategorier

  • Arkiv

  • Senaste inläggen

Dagens verklighet-Är ni nöjda med era miljonlöner…


När ni vet hur era medmänniskor har det?

Vem bryr sig om människor när det finns stålar att bli proppmätt på… är det då för mycket begärt att alla människor ska få tak över huvudet?

Det är ju klart att med så korkade politiker som vi dagligen ser prov på kan de inte lösa problem (nu eller tidigare) på rätt vis.

Ur Dagens Svenska verklighet:

"Han var mest skinn och ben när vi bar in honom på akutmottagningen. Av lungorna fanns inte mycket heller, skulle röntgenplåtarna visa. Ändå lättade han på syrgasmasken för att rikta politiskt färgad kritik mot burken med en viss brun läskedryck i handen på en av oss oroliga familjemedlemmar vid sjukhussängen. Ett sätt att muntra upp stämningen. Eller ett bevis på att patos och sinnet för satir var det sista som skulle lämna en man, vars alltför korta tid på jorden snart var över.

Det hade förstås hjälpt hälsan och lungorna om han inte bott i en risig byggbarack så länge. Om han inte slitit hund som rivare i asbesthus, dövat sinnena med alkohol och diverse substanser. Om han någon enda gång under alla åren efter skilsmässan, uppsägningen från jobbet och vräkningen från hyreslägenheten, uppsökt läkare eller socialtjänst.

Men stoltheten tog överhanden. Varför skulle han – stencool musiker som fram tills livskriserna levt ett normalt familjeliv och lönearbetat – förnedra sig i ett system med särskilda krav och villkorade träningslägenheter, enbart för att han en gång förlorat sitt hem?"

Läs allt här
35 år och tillbaka i föräldrahemmet

4 svar

  1. Godmorgon i stugan denna kalla, snöiga tisdag! Många, många av våra äldre i samhället sätter inte sin for på ett socialkontor även om de skulle behöva…de är stolta och vill inte ligga stat och kommun till last!! Kramiz

  2. Ja, hu för våra taskia politiker! Den där Wanja ska inte sitta å ge miljonersbonusar till höger & vänster, lite måtta fåre allt va!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: