• Meta

  • Kategorier

  • Arkiv

  • Senaste inläggen

Sanning inte så viktigt inom EU?


Vet inte Margot Wallström vad öppenhet innebär….?

"EU-parlamentet köpte inte EU-kommissionär Margot Wallströms förslag om nya öppenhetsregler. Även den svenska regeringen anser att Wallströms förslag är ett steg bakåt."

Strid om öppenhet i EU

Men heder åt dom som orkar kämpa för oss:

"- Jag tycker att det är självklart att handlingar om statsstöd ska vara offentliga. Det handlar ju om våra skattepengar, säger parlamentarikern Eva-Britt Svensson (V)"

Eva-Britt Svensson
ACTA – STORSLAM för Svensson i Europaparlamentet

Hur röstade svenskarna?

 

Hmmm…..det verkar som vem som helst kan nå smörgåsborden i EU, inte underligt att det verkar vara så populärt…

Nigel Farage on who’s who in the EU commission

httpvh://www.youtube.com/watch?v=YWSYMpuCFaQ


"Herr Barroso säger att han tycker att hans laguppställning är av hög kvalitet. Så låt oss granska den. Jag är förstås medveten om att granskningar inte är särskilt populära i EU-kommissionen, och att granskningsmän som gör sitt jobb ordentligt får sparken, men hur som helst, så gör vi en.

Från Frankrike kommer herr Jacques Barrot. Han ska ta hand om transportsektorn. År 2000 dömdes han villkorligt till åtta månaders fängelse för inblandning i ett förskingringsfall, och förbjöds att inneha offentliga ämbeten i två år.

Från Ungern hämtas herr Kovács. Han får skattefrågorna. I många år var han en kommunist-apparatjik, och god vän till Kádár, en av diktatorerna där, och en uttalad motståndare till de värden vi håller högt i Väst. Hans nya imperium kommer att stå för skattepolitiken och han kommer att skötta tullfrågorna – från Cork till Vilnius. Ska EPP och brittiska konservativa verkligen rösta på detta?

Från Estland har vi herr Kallas, under tjugo års tid en sovjetisk kommunistparti-apparatjik, tills hans nyvunna smak för kapitalism försatte honom i trubbel. Fastän han, i rättvisans namn, blev frikänd från anklagelserna om tjänstefel och bedrägeri, blev han dömd för att ha uppgivit falska uppgifter i en rättegång. Och han ska föra befäl över antikorruptionsinsatserna!  Detta går inte ens att fantisera ihop.

Från Storbritannien har vi Peter Mandelson. Han får Handelskommissionärsportföljen. Han, förstås, petades två gånger ur den brittiska regeringen. Men, för att vara rättvis, han är en av de mer kompetenta i det här gänget.

Från Nederländerna kommer Neelie Kroes. Hon ska ha hand om konkurrensfrågor. Hon är anklagad för att ha ljugit inför det europeiska parlamentet. Detta må vara enbart anklagelser. Men de kommer från revisorn van Buitenen, och jag anser att de borde tas på allvar.

Fråga er själva: skulle ni köpa en begagnad bil av den här kommissionen? Svaret måste helt enkelt bli nej."

Tips tack Till:

YouTubeOnsdag: Så hudflänger man EU

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: