• Meta

  • Kategorier

  • Arkiv

  • Senaste inläggen

Diktatur i Finland-Munkavle i Sverige


Finnarna leker man minsann inte med för då blir det uppror!

Tänk om vi hade mer av den varan här i landet……här ska sjuka arbeta och våra socialdemokratiska riksdagsmän/facket håller käften.

Ps! Ytterligare EU:påhitt eller våra politikernas behov att brösta upp sig inom EU?

"Statsminister Matti Vanhanens (C) spontana förslag att höja pensionsåldern från 63 till 65 år har utlöst en folkstorm i Finland. Fackrörelsen hotar med generalstrejk och oppositionen firar julafton.

–.Regeringen utövar diktatpolitik i pensionsfrågan över huvudet på facket och oppositionen, det accepterar vi inte, dundrar den socialdemokratiska riksdagsmannen Kimmo Kiljunen i högtalarna i lördagsrusningen."

Läs mer här
70 000 namn på adress mot pensionsbeslut
Hälften tror att de inte orkar jobba till 65

 

Vi jobbar mest i Eu och ändock tycker våra politruker att vi är lata och fuskiga här i landet och ska arbeta mer sjuka som friska?

Tycker inte våra politiker om det arbetande folket eftersom dom bara ska piska oss mer?

"Sverige har den i särklass högsta sysselsättningen bland äldre i Europa. Närmare 70 procent av alla i åldersgruppen 55-64 år arbetar, vilket är högre än i något annat EU-land. Det visar färska arbetsmarknadssiffror från EU-kommissionen som släpptes på måndagen.
I Sverige arbetar alltså närmare trettio procentenheter fler av de äldre jämfört med EU-snittet på 43,5 procent. En orsak bakom Sveriges tätposition är sysselsättningsnivån bland kvinnor i åldern 55-64 år, som här är överlägset högre än i andra EU-länder: 67 procent. I Belgien ligger den siffran på 23, i Storbritannien på 49 och i Finland på 54,3 procent. Kommissionen berömmer också Sverige för insatserna för att vidareutbilda äldre och gynna ett aktivt åldrande. Sverige ligger dessutom bra till eftersom man, enligt EU-kommissionens undersökning, här kommer att se en ökning av befolkningen i arbetsför ålder fram till 2050."

Läs allt här
Lyssna på Lotta 

Ett svar

  1. Ja, det är bedrövligt!!!Kramiz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: