• Meta

  • Kategorier

  • Arkiv

  • Senaste inläggen

EU kompisarna gör upp igen under ytan


Nu vill våra politiker att det ska vara inrikespolitiskt borgfred under de sex månader Sverige ska leda EU.

Som om det ska vara några problem nu när Eu:s lagar styr vår politik, sossarna och regeringen samarbetar förbaskat bra och det behövs inga teaterstycken längre.

 

"Socialdemokraternas utrikespolitiske talesman Urban Ahlin  ( Trilateral Commission) tycker att regeringens attityd hittills inte har uppmuntrat till borgfred. S-krav på att driva arbetstagares rättigheter mer har viftats bort. Och statsminister Fredrik Reinfeldt har hittills inte velat träffa LO:s och Europafackets ordförande, Wanja Lundby Wedin, trots att hon vädjat om ett möte flera gånger."

Läs allt här

 

"Reinfeldt nobbar toppmöten med facket"

Fredrik Reinfeldt. Foto: Carsten Snejbjerg/Scanpix.

 

"Statsminister Fredrik Reinfeldt vill inte hålla några enskilda överläggningar med LO och TCO. Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin har kritiserat Reinfeldt för att han inte velat möta LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin. Men han anser att han agerar konsekvent.

Det LO:s ordförande Wanja Lundby Wedin framför allt velat diskutera är hur det ska gå med de svenska kollektivavtalen. Men hennes försök att få kontakt med Reinfeldt har varit helt utan resultat.

Även TCO:s ordförande Sture Nordh har försökt få ett enskilt möte mellan TCO:s styrelse och regeringen. Men regeringen har vägrat och det har, enligt vad Sture Nordh säger till Ekot, de senaste femtio åren inte förekommit att regeringen sagt nej till ett möte med TCO:s styrelse.

I motsats till TCO:s och LO:s ordförande tycker akademikerfacket SACO:s ordförande Anna Ekström att det inte är någon skillnad på kontakterna mellan den nuvarande alliansregeringen och den förra socialdemokratiska regeringen."

Läs allt här
Riksdagens makt flyttade till Bryssel

 

Läs här hur det verkligen går till:


"Socialdemokraterna
kommer återigen att försöka få EU-valet att handla om höger och vänster trots att de är överens med borgarna både om EU:s långsiktiga utveckling och det mesta av politiken i EU-parlamentet."

 S gör upp med högern i EU
Välkommen till Stasi och KGB land DAG 52 – IPRED och en Copyrightlagstiftning som har blivit absurd för konsumenterna

 

5 svar

  1. Bra skrivit! Det måste bli ett slut på den politiska teatern.

  2. Omröstningen i riksdagen om Lissabonfördraget visade med all önskvärd tydlighet var skiljelinjerna går. Egentligen är det alltför snällt att kalla sossarnas och LO:s agerande för teater, förräderi är en mer rättvisande beskrivning.

  3. Fy och fy,alltmer känns allt illa!Har gjort ett inlägg nu om min sk *rävsax* Nu är det inte kul att vara sjukskriven heller 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: