• Meta

  • Kategorier

  • Arkiv

  • Senaste inläggen

Norrmän klokare än oss-Gäller inte bara EU frågan


Nu är det bevisat att norrmännen inte är så dumma som många har trott….men våra politiker verkar inte alla gånger veta vad de röstar om.

Ps! Nog är det bra korkat och inte veta vad man fattar beslut om och farligt för oss?


 

"Men norrmännen var ju både smarta och förutseende. Nu har det framkommit att den senaste versionen av Jas Gripen inte kan ta emot krypterade order. Utan allt som piloten får i uppdrag att göra måste framföras i klartext – även om det är krig. Det är oerhört praktiskt, åtminstone för fienden.

Norrmännen kan skratta sig lyckliga som sa nej. Men våra svenska politiker som beställde den nya versionen visste ingenting och köpte den. Folkpartiets försvarspolitiske talesman tycker att de generaler som har ansvar för projektet ska avgå. Men flygvapnets utvecklingsansvarige Torgny Fälthammar säger att det är politikernas fel. Orsaken är alla nedskärningar i försvaret. Ett luftförsvar med walkie talkie och en armé utan soldater. Den svenska tigern har blivit tandlöst!"

Läs mer här

Ett svar

  1. En liten pik till skribenten här. Det är fortfarande bara den svenska versionen av JAS som inte har krypteringsmöjligheter. Vad en utländsk version har för radiosystem är inget som JAS-byggarna styr över utan det är varje försvarsmakts egen lilla ”hemlighet”. I det här fallet har försvaret prutat bort en del av radioinstallationen med hänvisning att vi snart har ett NATO-baserat radiosystem eller att det blev för dyrt. Om det sen är byggaren, politikern eller försvarets fel får vi nog aldrig reda på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: