• Meta

 • Kategorier

 • Arkiv

 • Senaste inläggen

EU-Ny Sovjetstat


Läs här om Anders Erkéus tankar om allt som hänt oss via Eu:s medlemskap. Under sossetiden hände ( dom största förändringarna som nu får genomslag) det mycket skit och nu är de tysta eller skyller på alliansen medans vi förstår att skillnaden mellan dessa partier inte är så stora som dom vill påstå eftersom det är EU:s lagar som gäller.
I framtiden kommer vi nog att få se ett mer öppet samarbete mellan dessa två partier, det är bara löjligt och se teaterstycken som kostar oss en massa kosing i onödan. Man kan nog säga att våra politiker har avskaffat sig själva i praktiken men det är inget dom erkänner så länge de blir väl försörjda av systemet.

 

"Utan EU hade vi sannolikt inte haft alla dessa integritetskränkande övervaknings- och kontrollförslag som haglat på senare år.  Och inte någon fildelningsrättegång.  När Tomas Bodström sprang till EU för att få fram datalagringsdirektivet på hösten 2005 så visste han vad han gjorde. Han hade aldrig fått igenom detta som en svensk lag, via en debatt i Sverige och ett fritt beslut i riksdagen.  Och detsamma gäller FRA-lagen,  fildelningslagen IPRED, för att inte tala om de hemliga förhandlingarna om ACTA. EU:s för medborgarna dolda eller okända processer, som leder till att ett färdigt förslag dyker upp på de nationella riksdagarnas bord är en förutsättning för dessa lagar."

Läs allt:

EU – ett föråldrat redskap
 

Den nya Sovjetstaten:

"Det finns många uppenbara demokratiproblem i EU.

Till exempel är EU-Kommissionen inte ansvarig inför väljarna. Ministerrådet kan besluta i stort sett vad det vill, rätt frikopplat från de demokratiska institutionerna. Man vägrar lyssna på folket, när det emellanåt får säga sitt i folkomröstningar. När EU-apparaten har en agenda, då gör man försök på försök tills man till slut får som man vill – oavsett om det gäller till exempel fördraget eller avstängning av fildelare från internet.

Ur ett svenskt perspektiv kan man notera att både borgare och socialdemokrater okritiskt accepterar dåliga saker, bara för att de kommer från Bryssel. Saker som de aldrig hade gått med på i den svenska riksdagen, på nykter kalurv.

Det är mot denna bakgrund man skall se uttalanden som det från Tjeckiens president Vaclav Klaus – där han jämför utvecklingen i EU med den forna Sovjetunionen."

Läs allt här

Den tjeckiske presidenten Vaclav Klaus fick känslorna att svalla när han talade i EU-parlamentet på torsdagen. Burop, applåder och protest-rusningar ut ur parlamentet mötte hans kritiska åsikter om att EU har för mycket makt."

Läs allt här
Tjeckiens president gick hårt åt EU

 

Ett svar

 1. Visst finns det mycket oroande i EU:s utveckling vad gäller demokrati (eller snarare frånvaron av densamma). Men det finns även exempel på att utvecklingen går i motsatt riktning, dvs åt rätt håll. Titta t.ex. på den här rapporten om framtida eGovernance inom EU. Här ingår saker som:
  – A New Paradigm: Exploring the Potentials of Social Dynamics, Mass
  Collaboration and Policy Simulation for Governance
  – New challenges for future citizen-centric governance: capitalising on social networking and Web 3.0

  Läs mer här:

  Klicka för att komma åt echallenges_workshop_8h.pdf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: