• Meta

 • Kategorier

 • Arkiv

 • Senaste inläggen

Bättre tester på alla lärare här i landet


Det snackas om att vi behöver invandrare som poliser (det behövs) men vad händer..när dom söker in på polisskolan så blir dom diskrimerade. Vuxna människor som tror sig vara förmer (arbetar som lärare) än andra ska inte arbeta med människor för dom är inte mogna för det viktiga uppgiften och det ser vi överallt i vårat samhälle.

Vi ska inte tro att våra ungar (mobbar) sluta bete sig illa när dom ser hur vi vuxna uppför oss.

Det är som vanligt säga en sak och göra något helt annat det måste få ett slut. Samhället har gått isär och vi blir alla otrygga och det är väl inte så det är meningen att vi  ska leva?

Ps! Det kan komma svåra tider (kan vara närmare än vi tror) då vi alla förstår hur lika vi människor är och att vi behöver varandra.

"Han menar att svensk polis visar upp en fasad när de talar om att välkomna invandrare.
Ahmed är strax under 30 år och född i ett land i Mellanöstern. Han kom med sina föräldrar till Sverige när han var i förskoleåldern.

Ahmed betonar att han inte är känslig för skämt. Han har alltid umgåtts både med svenskar och invandrare och aldrig känt sig diskrimerad i Sverige, förrän han började på Polishögskolan.

– Jag hade förväntat mig så mycket, men redan första dagen märkte jag att alla ögon var på mig.

Ahmed berättar om fördomar och förakt. En lärare berättade om skillnaden mellan att rycka ut till en svensk förort jämfört med de invandratäta områdena."

Läs allt här

7 svar

 1. bra artikel osv. Men man ska komma ihåg att poliser sm utbildas inte är det ”smartaste” som finns i samhälllet: Det finns en tankegång om att poliser är sjysta och välutbildade vilket inte är fallet. Det enda man lär sig som polis är att radera bort moraliska gränser för att exempelvis kunna,med våld, närma sig andra ”hotfulla” människor. De poliser som går in som vanliga människor kommer sedan därifrån som fördomsfulla, arga och fyllda med prestationsångest. och viljan av att vara så ”combat” som möjligt. Men det är meningen, å andra sidan, att inte göra polisen för ”upplysta” då det endast skulle leda till att exade poliser börjar ifrågasätta systemet.

 2. Jodå, visst är det invandrar-och främlingsförakt inte minst mellan de olika invandrade nationaliteterna. Jag har jobbat med invandrare i 20 år och har sett mycket diskriminerande både hos arbetsgivare, myndigheter, hyresvärdar m.m.Ofta sker det på ett sådant sätt att det inte alltid är helt uppenbart, men det finns där…Kramiz

 3. Det är ju sant att det är stort förakt mot invandrare här i vårt land. God morgon!

 4. Hej! Tittar in lite här…
  Hittade dej hos Fenixmona

 5. Ahmed måste anmäla alla de här personerna! Nu! Det är hans plikt! Tänker han bara låta det va så här eller?

 6. Jag tror att: lämplighetstestarna för sökande bör utvecklas, samt den psykologiska profilen bör granskas noggrannare för att bli antagen till polishögskolan!

  Sedan bör väl det finnas ungefär lika många % invandrare i polisen så att det motsvarar antalet % i den vanliga befolkningen.

  Då kanske en del gamla ”polisfasoner” blir utfasade.

 7. Tyvärr är poliser den värsta sorten.
  Har upplevt det på nära håll.=(

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: