• Meta

 • Kategorier

 • Arkiv

 • Senaste inläggen

(S) Hells Angels likställda med Djurrättsaktivist


Socialdemokrater jämnställer djurrättsaktivister med Hells Angels och vill nu koppla in Säpo på dom.

Djurrättsaktivister har aldrig mördat någon det de gör är att rädda djur från livslångt lidande i bur.

Foto:Djurens Rätt

"Ett antal pälshandlare i Stockholm har regelbundet utsatts för hot, övergrepp och vandalism av djurrättsaktivister. Detta skrev SvD om den 29 januari, och efter artikeln har den socialdemokratiska gruppen i polisnämnden för City polismästardistrikt vänt sig till Rikspolisstyrelsen"

Läs allt här.
 

 "Djur i pälsindustrin

För ett samhälle där djur inte ses som kläder

Pälsindustrin innebär att djur föds upp och dödas enbart för att människor vill klä sig i deras pälsar. I Sverige är det minkar och chinchillor som föds upp. De lever sina korta liv i små burar för att sedan gasas ihjäl eller dödas med elstötar. Större delen av den svenskproducerade pälsen går på export, medan den päls som säljs i Sverige i sin tur är importerad. Importen sker främst från Asien, som även säljer hund- och kattpäls under falsk beteckning. Det säljs även päls från ett okänt antal vilda djur, som fångats i fällor och dött en mycket smärtsam död.

Den hellånga pälsen ser man idag inte så ofta som förr, och det är naturligtvis ett steg framåt. Tyvärr vägs denna minskning upp av en ökad försäljning av pälsdetaljer på jackor, mössor, stövlar, leksaker och andra produkter. För djuren rör det sig inte om några detaljer, utan det handlar om deras liv. Djurens Rätt arbetar för att djuren ska få behålla sina pälsar, och att pälsfarmning och annan pälsproduktion ska förbjudas. Djur är inte kläder!"

Länken

 

9 svar

 1. Jag tycker inte heller om att man håller från början vilda djur i bur men djurrättsaktivisternas lössläppande av minkar är ändå ren galenskap. Det här handlar om minkar som fötts i bur och massor av dem dör ganska snabbt när de släppts ut, andra plågas långsamt ihjäl. Så så värst djurvänligt är inte heller detta. Det enda förnuftiga är att verka för förbud mot att hålla djur av det slaget farmade.
  Sedan kanske djurrättsaktivister inte kan jämföra dem med Hells Angels precis.

 2. Jag skulle aldrig våga uttrycka en åsikt om det är naturligt för människor att klä sig i skinn och päls, men jag har själv sett och hört hur djurrättsaktivister beter sig i Örebro och i Stockholm mot sina fiender och det är betydligt värre än Hels Angels. Jag vill nog jämföra djurrättsaktivisterna beteende med Hitler Jugend under Kristallnatten eller Maffians metoder i Neapel. Om ingen självkritik finns bland djurrättsaktivister är dessa naturligtvis ett hot mot demokratin.

  • Det är tråkigt att ni drar alla djurrättsaktivister över en kam. Jag är djurrättsaktivist men arbetar bara med lagliga metoder som flygbladsutdelning och andra lagliga demonstrationer.

   Kerstin skriver att alla minkar som släpps ut dör ganska snabbt och att andra plågas långsamt ihjäl. Ett stort sakfel som media och minkfarmarna sprider ut. På en pälsfarm är det 100% dödlighet vilket det långt ifrån är för de utsläppta minkarna. Media filmar bara i närheten av farmen och ser inte alla de minkas som faktiskt överlever.

   Per Till dig vill jag säga att precis som du ansåg man människorättsaktivister som t.ex. suffragetterna i England (kvinnorörelse som arbetade för kvinnlig rösträtt) ansågs som ett hot mot demokratin. Suffragetterna blev i många fall dödade för sin kamp. Idag ser man knappast dessa som terrorister och ett hot mot demokratin. Jag menar inte att de aktivister som släpper ut minkar har en bra arbetsmetod. Tänk dig själv hur man skulle reagera om det satt människor i burarna i stället. Självklart skulle man aggera på samma sätt som dessa aktivister.

 3. Hittade nyss denna sida och jag undrar vem det är som skriver. Vem det än är så är det ett kanonjobb! Här tar man upp riktigt viktiga ämnen, kämpa på!

  Förut tänkte jag som Kerstin, att djuren faktiskt dör när man släpper ut dem. Jag ansåg det dubbelmoraliskt av djurrättsaktivister. Men nu har jag insett att visst, många djur kommer dö ute i det fria. Men förhoppningsvis går företaget i konkurs och då behöver inte fler djur lida.

 4. Håller med bloggaren här. Väldigt underlig jämförelse, detta med Hells Angels och Hitler Jugend, och onyanserat. Och inte minst kränkande. Ett liten grupp personers agerande gör att sakfrågan glöms bort. Och alla de tiotusentals människor som i sin vardag försöker jobba för ett djurvänligare samhälle, de ska klassas som terrorister. Wow. Tyder på att man gjort research i ämnet…

 5. Fy, vad sjuk pälsindustrin är! De som arbetar där måste ju ha något fel i skallen! Hur fan kan man behandla djuren så illa?! Att man gör pälskläder är ju helt sjukt! Hur fan kan man tycka att utseendet är viktigare än djuren?! De som arbetar på pälsindustrin är verkligen idioter! Hur kan man vilja köpa päls?! Det är bara så sjukt! Det borde vara lag på att man inte får sälja päls!

 6. Pälsindustrin är bara så himla sjuk!

 7. Skriv på min protestlista mot päls: http://www.emot.se/namnlistor/73/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: