• Meta

  • Kategorier

  • Arkiv

  • Senaste inläggen

Det nya Dala-Upproret


Folket är förbannade i dalarna på skattesänkningar som  går före vården, skolan m.m.

Det var Högersossen Göran Persson som genomförde den borgliga politiken med utgiftstak samtidigt som man genomför skattesänkningar.

Är det  meningen att det ska finnas en visst antal människor som alltid ska leva på marginalerna? Bättre att stålarna går dit där det gör mest nytta så att alla kan få leva ett behagligt liv på vår korta vandring här på jorden?

Ska det finnas utgiftstak så är det slöseri med pengar  som går till onödigt skit (rika politiker) och inget utgiftstak får försvåra livet för vanliga människor.

Ps! Det här upproret behövs överallt i landet!

”Vården, skolan och omsorgen måste gå före skattesänkningar som främst gynnar de mest välbeställda.” "Så börjar LO:s och Kommunals Dalaupprop som ska skickas till regeringen. Det skriver Smedjebacksborna gärna under på.
– 13 miljoner av skatteutjämningsbidraget har regeringen fryst. Nu blir det ytterligare några miljoner. De här pengarna behöver vi nu – inte nästa år, säger Ingemar Nyrede, LO.
"

Läs allt här
Till sakfrågan om utgiftstaken
Men Sosse Mona forts. med den borgliga inriktningen-utgiftstak i fel ände
S-toppar kritiserar utgiftstak
Inga pengar från staten
Sänkt skatt – inte för alla
Vårdades – i förrådet
4 000 jobb försvinner

 

2 svar

  1. De säger att vi ska jämföra hur övriga drabbade av krisen behandlas, t.ex. bilindustrin. Då undrar jag om inte staten ska inrätta möjligheter till teknikutveckling och annat som kan underlätta för våra krisdrabbade moderbolag (kommuner&landsting), som man nu gör för Volvo/Saab? Om man nu inser att våra moderbolag helt enkelt inte har kraft nog att utveckla sig inför framtiden, är man då beredda att låta oss gå i konkurs? Med patienter på gatan? Jag antar att det är detta Hägglund menar, att våra moderbolag får klara sig så gott de kan. Liksom Volvo/Saab får försvinna, om det skiter sig?
    Om våra företagsledare investerar inför framtiden? Nej, de har inte råd. De kan inte ta fram en ny ”bilmodell” eftersom de som ska göra det ofta inte har tid att ens äta sin lunch. Och nu ska mer personal bort.
    Det är inget fel att avskeda människor som inte behövs på grund av vårdutveckling eller teknikutveckling o.s.v., men nu går man baklänges. Dumt.

  2. Skattesänkningarna gynnar ju de som har höga löner. Det är väl bättre att vi får en bättre vård skola och att de satsar på att fler får jobb.Ha en bra lördag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: