• Meta

 • Kategorier

 • Arkiv

 • Senaste inläggen

Nöden i Eu-länder


Stora ekonomiska problem i många Eu-länder….är det bara början på vad som komma skall?

"Vem ska stå för notan om eller kanske snarare när Portugal, Irland, Italien, Grekland och Spanien, (PIIGS-länderna), inte klarar att betala sina eurolån? Och hur kommer en möjlig betalningsinställelse att påverka eurons framtid?"

Läs mer här
Fuskbygget rasar, emu-länder kollapsar.

Våldsamheter har utbrutit i Litauens huvudstad efter ett protestmöte… folket har fått nog av alla budgetnedskärningar.

Demonstranter försökte storma parlamentet i VIlnius
Kravaller vid Litauens parlament
Övervakning av vanliga brev kommer allt närmare
Teledatalagringen: Läsvärt!
Avtalet som visar att USA ligger bakom FRA-lagen
Livet på Island

 

5 svar

 1. I stället för att den borgerliga regeringen lägger krut på att jaga fildelare borde de se till att skapa jobb i vårat kära land, i dessa dystra ekonomiska tider !!!!! Nä då, det räcker tydligen med att Littorin avfärdar det hela med att ” 2009 kommer bli ett skitår ” . Då tycker han att han har rättfärdigat sin politik med dessa ord .

 2. janne, Håller med…

 3. Ja, det lär finnas 135 miljarder kr att rusta upp landet för och skapa sysselsättning NU – jag har skrivit ett förslag på min blogg Nemokrati – i postningen Julens hårda bud om vad som lämpligen kan göras för pengarna INNAN EU kommer och tar dem. Till det ska läggas att en massiv satsning på kvinnornas arbetsmarknad måste göras – vård, skola, omsorg kommer att drabbas av nedskärningar som, förutom att göra kvinnor än mer oförankrade på arbetsmarknaden, kommer att skapa social oro, och många människor som inte får vård, utbildning och omsorg efter behov.

  Att vårt relativa överskott mestadels kommer från utförsäljning av statliga företag, särskilt kassakor – en politik som även kopierats av kommunerna som sålt ut tillgångar och fasta värden i nästan samma utsträckning, i sin tur, visar ju bara vilken kortsiktig och på lång sikt ekonomiskt utarmande politik som alliansen driver. Den slutar med att Sverige blir fattigare. Och mängder blir arbetslösa.

  Så det är ingen ansvarig ekonomisk politik och den skapar definitivt ingen sysselsättning, för det enda som händer när man sålt ut allt – det är att de i sin tur lägger ner eller flyttar produktion till andra länder så det skapar massarbetslöshet att göra så. Det minsta man kan göra nu, är att åtminstone tillvarata den engångsvinst man gjort av försäljningarna genom att investera i sysselsättning, så att man använder skattepengarna till NÅGOT som är behövligt åtmnstone.

  En hel ungdomsgeneration sviks av vuxensamhället – de står utan godkända betyg, utan sysselsättning eller med tillfälliga ströjobb och osäkra anställningsförhållanden och låga löner – de står utan bostäder och ingen som bygger nya, inför ett globalt klimathot som man inte gjort mycket åt – inte ens fått fram storskalig produktion av miljövänlig bil – bara lämnat problemen, skulderna och allt skräp efter sig till nästa generation att reda upp.

  Allt prat om att ungdomar inte tar ansvar, och inte kan ta konsekvenser av sina handlingar osv osv osv klingar fullständigt falskt och ihåligt.

 4. Nemokrati, Vi måste få in politiker som vill ta ansvar för hela landets problem på ett rättvist sätt.

  Men var hittar vi dom idag?

 5. […] tillägg till listorna också en påminnelse om att glömma allt prat om en EMU-anslutning, men det har man […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: