• Meta

 • Kategorier

 • Arkiv

 • Senaste inläggen

Storskandal!


En Påminnelse!

Idag kan ni se reprisen" Monsatos värld" Svt 2  kl. 15.55.  Filmen visar på hur vi blir tvingade till att förgifta vår planet.

Se filmen och försök förstå vad som händer så att vi väljer rätt i framtiden.

går i repris i svt 2 på söndag den 11 januari kl 15.55. (Textat sid. 299) Om du missade förra sändningen så passa på att se den nu. Det är en ytterst välgjord  fransk dokumentär av journalisten Marie-Monigue Robin. Äntligen kan de stora blinda medierna förmå sig att berätta sanningen om Monsanto. Den borde kommit för minst tio år sedan. Men bättre sent än aldrig.
Monsant är världsledande på genmanipulerade grödor och därmed genmanipulerade livsmedel. Det är deras växtgifter och grödor som själva producerar ett insektsgift som bl a ligger bakom den katastrofala bidöden i USA.
I sin reklam lovar de att utrota hungern och rädda mijön med hjälp av GMO-grödor. Medan det motsatta är den hemska sanningen. Värst är situationen i fattiga länder som Indien där GMO-grödorna redan har ställt till oerhörda problem. Självmorden bland fattigbönder i de indiska regioner som odlar GMO – grödor har ökat markant.
Något mer förljuget och falskt än Monsantos propaganda får man leta efter. Många minns väl fortfarande Monsantos operation Orange  som avlövade och brände bort växtligheten i stora delar av Vietnam, förgiftade och dödade människor och djur.
Det är detta företag Monsantos värld handlar om. Här visas hur bolaget konsekvent undanhållit fakta och risker med sina GMO – produkter. Hur de tystat kritiker och hur de tagit sig in i USA jordbruksdepartement och på så sätt i stort sett satt sina egna regler för GMO. Ja, det är rent hårresande fakta som kommer fram i denna dokumentär.
Vad jag undrar är om alla de köpta forskarna på Ultuna och de både blinda och döva GMO-handläggarna på Jordbruksverket och "vår egen" jordbruksminister kommer att fortsätta ivra för fler GMO-grödor även efter att de sett filmen."

Länken

Nya GMO-försök med raps i Sverige
Danskstyrda Arla Food svälter ut svenska mjölkbönder
Monsantos värld – filmtips

 

5 svar

 1. Hej!

  Hoppas man kan se den på webben nu. Förra gången var det en massa krångel.

 2. Hej Hannelore!

  Vi får verkligen hoppas för fler behöver se den.

 3. Jag hittar inte filmen. Vet inte om de tänker lägga ut den öht.

 4. Hannelore, Typiskt 😦

 5. Smittade av datavirus?
  Blev ett lite pigga upp sig inlägg

  http://m00ns.blogspot.com/2009/01/smittade-av-datavirus.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: