• Meta

  • Kategorier

  • Arkiv

  • Senaste inläggen

"Obama stöper om bankstödspaketet"


Hmmm.. går stålarna bara till dom rika…?

 

"Obama-administrationen är på väg att stöpa om USA:s stödpaket till finanssektorn i grunden. Enligt amerikansk press kommer det att få en betydligt bredare inriktning än tidigare.

Det kommer bland annat innehålla stöd till bostadsägare, kommuner och småföretag.

Mer måste göras för att få fart på kreditmarknaden i recessionens USA, säger en anonym källa i Obamas skara av medarbetare.

Källan bekräftar uppgifter i The Washington Post enligt vilken stödpaketet, som kallas Tarp (Troubled Asset Relief Program), är på väg att göras om för att rikta sig till betydligt fler delar av ekonomin än Wall Street.

Delvis handlar det om att ta fram ett stöd till bostadsägare som hotas av tvångsförsäljningar samt federalt stöd direkt till kommuner, småföretag och konsumenter.

De som leder arbetet med att utforma Obamas nya stimulansåtgärder är Timothy Geithner, nominerad till att bli USA:s näste finansminister, och den ekonomiske rådgivaren Lawrence Summers.

Bushadministrationen har redan förbrukat Tarps första hälft, 350 miljarder dollar. Få tror att Obama skulle få godkänt av kongressen för att använda Tarps resterande 350 miljarder dollar utan att programmet stöps om.

Utöver nya stödområden uppges Geithner arbeta på att ta fram en ny enhet inom finansdepartementet med särskilt uppdrag att kontrollera användningen av stödpengarna."

Länk
Monsterlimo
Obama utnämnde CIA-chef

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: