• Meta

  • Kategorier

  • Arkiv

  • Senaste inläggen

Var finns mod till bra beslut här i landet


Nu närmar sig H-vetet för många djur……försök förstå deras lidande och rädda liv/miljö. Den som har sett/förstått djurens lidande kan inte använda dessa leksaker.

Menar vi allvar med våra miljöfrågor så ska den här skiten förbjudas eller i varje fall bara få användas inom vissa områden.

Ps! Klicka på bilden och ställ upp för våra fyrbenta vänner.

 

 
 

 

Ps! Våra finska vänner är i varje fall en bit på väg.

"Allt fler städer förbjuder fyrverkerier

Tammerfors var den första staden som redan år 1998 förbjöd avfyrandet av fyrverkerier i stadens centrum. I år följer bland andra Helsingfors och Joensuu Tammerfors exempel.

Oftast gäller förbudet på städernas allmänna samlingsplatser. I Seinäjoki har centerns fullmäktigegrupp framlagt en motion om att förbjuda fyrverkerierna i hela staden. Inget beslut har ännu fattats.

Antalet eldsvådor orsakade av fyrverkeripjäser har ökat avsevärt under de senaste två år. Oftast är det dock frågan om små bränder.

-Delvis är det här frågan om att statistiken har blivit exaktare, men en verklig ökning har också skett. De senaste åren har varit ganska arbetsamma för brandmännen. Statistiken visar att detta är ett stadsfenomen: tröskeln för att larma brandkåren har sjunkit. Om en soptunna brinner någonstans ute på landet är det ovanligt att man larmar brandkåren, säger Kirsi Rajaniemi, som är konsultativ tjänsteman vid inrikesministeriets räddningsavdelning."

Länk

2 svar

  1. Jag har önskat att det försvinner för alltid,för det är ett elende för både djur och människor. Så bort med det nu. Ha en fin lördag kväll. kram

  2. syren,Tack detsamma… Kramis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: