• Meta

 • Kategorier

 • Arkiv

 • Senaste inläggen

LO:s största svek mot arbetarna


Det stora fackliga/sosse förfallet…..från dom egna. Hur mycket är en vanlig arbetare värd idag?


"Enligt Lavalutredningen ska enbart en ‘hård kärna’ i det så kallade utstationeringsdirektivet vara bindande. Detta kastar kollektivavtalen över ända och riskerar skapa olika nivåer av trygghet och säkerhet för olika branscher och sektorer. A-, B- och C-lag bildas på arbetsmarknaden. Detta leder till en situation där fackföreningsrörelsen måste ta strid för bättre arbetsvillkor". Det skriver Sören Wibe, Peter Lilja och Matts Nilsson från Junilistan i Kommunalarbetaren.

Lavalutredningen presenterade i fredags sin granskning av EG-rättens tolkning av domslutet i Vaxholmskonflikten. Utredningens slutsatser sänder kalla kårar genom fackförenings-Sverige. Många fackliga företrädare har invaggats i en falsk trygghet av såväl LO:s Wanja Lundby-Wedin som SAP:s Mona Sahlin. Deras försäkringar om att EU kan garantera svensk arbetsrätt klingar nu tomt. Hade utredningens slutsatser varit kända före den 20:e november hade sannolikt fler riksdagsledamöter röstat mot Lissabonfördraget, i stället för att lägga ned rösterna eller frånvara."

Läs mer här

Vi vill rösta fram våra politiker så att vi slipper och kan slänga ut odugliga politiker som inte orkar tänka/lyssna på folket.

Är sossarna rädda för folkets åsikter?

Skönt att sossen Curt Malmborg slutar på F-kassan han har ställt till ett H-vete för det arbetande folket när dom blir sjuka men när följer sosse kompisen Erik Åsbrink honom?

Men en del lämnade i vredesmod

Dn

AB

 

8 svar

 1. Godmorgon i stugan denna fredag! Nej, idag är inte arbetaren värd någonting…du ska åter igen stå med mössan i hand o vara tacksamma för att de får förmånen att arbeta…

 2. God morgon! Inte är vi arbetare värda något,det börja märkas på arbetsplatserna. De är ju inte som Nikolaus som jag skriver i mitt inlägg idag. Kram

 3. Vad har Lavaldomen och dess utredning med Lissabonfördraget att göra.

  Lavaldomen handlar om hur vi i Sverige implemeterar utstationeringsdirektivet med kollektivavtal och där är det främst den borgerliga Alliansen som är det största problemet som inte vill öppna upp delar av utstationeringsdirektivet så det blir tydligare så Sverige inte kan fortsätta att diskriminera arbetstagare från andra länder. Lavalutredningen i alla ära men det är den politiska processen som måste göra det tydligt hur vi vill ha det.

  Lissabonfördraget är långt ifrån perfekt men ett steg framåt. Som det är idag finns det en politisk majoritet i parlamentet för ett socialt Europa. det visar bland annat antagandet av Jan Anderssons rapport, Bemanningsdirektivet, EWC-direktivet och senast omröstningen om arbetstidsdirektivet.

  Men hur det skall gå med utstationeringsdirektivet hänger mycket på hur det går i valet i juni och i valen av regeringar i EUs medlemsländer de närmsta åren. Även Sverige.

  Den borgerliga Alliansen är det största hotet mot den svenska modellen som vi arbetare vill ha den.

 4. Lissabonföredraget verkar bara gå ut på en sak:
  Att svensk arbetskraft ska kon konkurrensutsättas mot så kallad arbetskraft från låglöneländer i Europa.

  Det märkliga med EU är att det var sååå hårda krav när Sverige skulle gå med i EU men sen verkade alla krav borta när det gällde nya medlemsländer från det forna östblocket!!?

  Hur ska en svetsare som kostar 160 kr i timmen kunna konkurera mot utländska svetsare som kostar 60 kr timmen?

  Jobbar dom i Sverige så borde det vara Svenska avtal som gäller!

  Vad ska vanligt folk annars med EU till? Få dricka sig fulla på billig sprit eller?

 5. #4, Galne Kocken:

  Har EU någonsin varit till gagn för några andra än exportindustrin och bönderna ?
  Reflektionen kring östländerna är för övrigt korrekt, var skulle annars
  låglönearbetskraften uppbringas ?

 6. Fenixmona och syren, Just det…vi är grundlurade och förespråkarna vill få oss att tro annat…

 7. Anders,Vi låter oss inte längre luras av era Eu löften vem som helst kan nog se/uppleva vad som hänt.Kom igen om några år såå kanske du också har vaknat.Vi ser ingen större skillnad på alliansen eller dagens högersossar.Men vi förstår att vi behöver något nytt fräscht som går arbetarnas ärenden och som inte räds folket med en massa konstiga stasi lagar.Lyssnar man inte på folket så är det inget att ha.

 8. Galne kocken, Det är nog tanken…folk ska supa friskt så kan dom härja fritt för ingen orkar då bry sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: