• Meta

  • Kategorier

  • Arkiv

  • Senaste inläggen

"Gå till botten med Palmemordet"


Det har hänt mycket efter Palme mordet, ett helt annat samhälle har vi fått. Vi skulle också vilja veta hur det egentligen gick till mens tid är.

Obs Update!

Här finns namninsamlingen

 

"Mitt under 1980-talet, före den ekonomiska krisens och nedskärningarnas tid, mitt i en av Sveriges polistätaste städer, nämligen huvudstaden Stockholm, hände något som lång tid efteråt säkert får många att starkt ifrågasätta den svenska rättssäkerheten.
Att det går att skjuta ner människor på öppen gata är nu på 2000-talet kanske ingenting konstigt eller ovanligt, utan är snarare något som vi får vänja oss vid i dagens alltmer våldspräglade samhälle. Men sannolikheten att ett sådant brott ska gå att genomföra utan att förövaren grips och döms inom den svenska rättsapparaten, borde ändå vara ytterst liten.
I Sverige kan man dock bevisligen till och med skjuta en statsminister till döds utan att den skyldige åker fast och hamnar inom lås och bom, trots över 20 års polisutredning. Det är rätt fantastiskt och ganska unikt egentligen. Jag håller med journalisten Lars Borgnäs på Sveriges Television om att det är en oerhörd skandal.
I februari 2009 är det bara två år tills Olof Palmes mördare kan fira stort, för då löper preskibtionstiden ut och man klarar sig helt från bestraffning inom det svenska rättssystemet. Tiden håller på att rinna ut och det börjar bli bråttom! Om man nu vill lösa mordet vill säga. Men vill man verkligen det? Det är nog många som tvivlar.
Jag vill ge mitt fulla stöd till de grävande seriösa journalister som vill hjälpa polisen efter drygt 20 år av uppvisad inkompetens, att komma framåt mot en lösning av ett av världens mest uppmärksammade mordfall. Jag tror att fler av journalisterna, till skillnad mot polisen, har det rätta intresset och viljan att göra ett bra arbete.
Jag har därför startat en namninsamling, genom vilken jag och övriga undertecknare ställer krav på att polisen ska släppa ut de handlingar och dokument, som journalisterna behöver för att komma vidare i fallet. De kan sedan presentera sina framgångar i media och begära att polisen gör eventuella kompletterande förhör och vittneskonfrontationer, om så krävs.
Låt oss en gång för alla gå till botten med mystiken kring Palmemordet! Innan det är för sent!"

Krister Lilja

Länk

Folkrörelsepartiet

Lussedags! / Tänk om

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: