• Meta

  • Kategorier

  • Arkiv

  • Senaste inläggen

"LO drar tveksamma slutsatser om arbetsrätten"


Våra sk. arbetarpartier har som vi tidigare konstaterat svikit det arbetande folket. Hur ska folket någonsin kunna lita på dagens socialdemokrati?

Inte vill vi ha alliansen heller så det får väl bli soffan om inte turen dyker upp med ett nytt parti.

Visst blåser det vänstervindar men var finns partiet?

 

"Lars Nyberg, EU-utredare på LO, skriver tvärsäkert att man inte kan få ett undantag för svenska kollektivavtal från EU:s lagstiftning. Däremot skulle det vara möjligt att kräva en garanti för vårt sätt att använda kollektivavtal och konfliktåtgärder, enligt argumentationen.
Nyberg hakar upp sig på en begreppsdiskussion. Poängen är inte vad vi kallar saker och ting för, utan vilken lagstiftning som är önskvärd.

Den borgerliga regeringen och socialdemokraterna kunde och borde krävt klara skrivningar i Lissabonfördraget som fastslår att EU inte ska ha synpunkter på svenska kollektivavtal och konfliktåtgärder. Men dessa partier sa ja till ytterligare maktförskjutning från riksdagen till Bryssel, utan att kräva några som helst garantier för den svenska arbetsrätten.

Hur ska vi trygga svensk arbetsrätt med kollektivavtal och konfliktåtgärder?
Lars Nyberg menar att de lagstiftningsåtgärder som krävs på EU-nivå i första hand är en ändring av EU:s så kallade utstationer-ingsdirektiv.
Därmed man kommer att slippa nya Lavaldomar, enligt argumentationen. Men detta är en riskabel väg att gå.

Om kommissionen och medlemsländerna ser över utstationeringsdirektivet, är det inte säkert att den nya lagstiftningen kommer att gynna löntagarna. Kommissionen har inte visat något större intresse för att värna om arbetsrätten.
Dessutom ser inte flera av de nya EU-länderna Lavaldomen som ett problem. Socialdemokrater från flera EU-länder anser att det är okej att deras arbetstagare konkurrerar med lägre löner i västra Europa. Det visade sig med tydlighet då EU-parlamentet nyligen röstade om en rapport om EU och kollektivavtalen.

De lagar som styr den svenska arbetsmarknaden borde självfallet stiftas av Sveriges riksdag, så att de är anpassade efter de förhållanden som råder i vårt land. Den borgerliga regeringen och socialdemokraterna borde inte ha sagt ja till Lissabonfördraget utan att säkra den svenska arbetsrätten från klåfingriga EU-beslut.
Även Lars Nyberg borde rimligtvis instämma i detta."

Länk

Ab

Här kan ni läsa om våra Mänskligeter Rättigheter som inte finns.

Om arbetarklassens H-vete

ENANTIA uttalar sig om upproret i Grekland

 

2 svar

  1. det är underligt att de den så kallade eliten verkar mer intresserade av att tjafsa om ordens betydelse och att få springa bland de stora gossarna i Bryssel. Nedmonteringen av arbetarrätten är det moderna sättet att sälja ut svenskarna till billig arbetskraft. Vi ser bara början, arbetslösa och sjuka kommer att bli bidragande orsak till att lönen inte kommer att öka på de jobben som är efterfrågade av massan. Som arbetslös och sjuk kommer man vara tvungen att acceptera lägre lön. A-kassans och sjuklönen kommer att vara som dåtidens fattigvård. Jag tror inte att någon regering vill höja den De vill att vi ska lida och de kommer att försämra villkoren för de utsatta grupperna ännu mer. Vi kommer att få se upplopp här också inom en snar framtid Det är vad som händer när man tycker att man är förmer än andra när man sitter på regeringsnivå

  2. mona, Money Talks….

    Det gäller att välja rätt ledare och inte glömma vad dom har ställt till med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: