• Meta

  • Kategorier

  • Arkiv

  • Senaste inläggen

Arbeta tills du stupar………..


Det är ju som vanligt att vi svenska folket är en av dom länder som redan idag arbetar längst ska vara bäst i klassen och arbeta ännu längre för att kunna försörja hela Eu-apparaten med sänkta skatter och ökade klyftor.

Hur vore det om alla friska politiker/höjdare började arbeta istället för att leva på bidrag?

Varför inte bygga samhällen som vill och orkar föda barn och inte gör människor sjuka i förtid.

Sen kan man också fråga sig om deras siffror stämmer…för oftas gäller det ju att driva igenom deras egna förslag till förändring. Vi vet av erfarenhet att allt inte stämmer som sägs.

Ps! men det är ju klart att ska vi bygga upp en super militärpakt lär det kosta både stålar och människor.

"Europaparlamentet vill se nationella diskussioner om en höjning av pensionsåldern. Det är ett av förslagen för att EU-länderna ska kunna hålla samma standard på vård och socialförsäkring. Idag är en genomsnittlig EU-invånare 39 år. 2050 kommer han/hon att vara tio år äldre. Fler äldre ökar trycket på pensioner och vårdkostnader, samtidigt pekar födelsestatistiken nedåt.

Hur ska EU möta sin demografiska utmaning, med fler äldre och färre barn? Europaparlamentet föreslår bland annat att medlemsstaterna ska uppmuntra folk att gå i pension senare. Vilket medlemsstaterna, enligt ledamöterna, exempelvis kan göra genom ekonomiska och sociala incitament.
 
27,2 procent av EU:s BNP nu går till utgifter för social trygghet, konstaterar ledamöterna. Och hälsoutgifterna ökar i takt med att befolkningens hår blir gråare.
 
Samtidigt som välfärdsutgifterna blir större minskar andelen personer som jobbar. Och skatteintäkterna blir på så sätt mindre. Förhållandet mellan de aktiva och de icke aktiva personerna kommer uppskattningsvis att vara 2:1 år 2030, jämfört med dagens 4:1.
 
Parlamentet tar också upp att allt färre föds i Europa. Detta kan leda till en brist på unga arbetstagare. Och parlamentet förslår utbildning som ett sätt för att studenter lättare ska komma in på arbetsmarkanden.
 
Dessutom nämns laglig invandring som ett viktigt bidrag till en bättre balans i socialförsäkringssystemen.
 
Europaparlamentet antog sin ståndpunkt om framtiden för socialförsäkringssystemen och pensionerna den 20 november. Texten hade utarbetats av tyska kristdemokraten Gabriele Stauner för utskottet för sysselsättning och sociala frågor (initiativbetänkande)".

Höjd pensionsålder för tryggad välfärd
Europa ska ta plats i rymden  Ps! Vad kommer det att kosta?
Vi måste arbeta mer

Dn

AB

"Idag har polisen möjlighet
att göra hemlig hus-
rannsakan hemma hos dig även om de inte misstänker dig för att ha begått något brott. De kan också sätta upp hemlig kameraövervakning eller mikrofoner i ditt sovrum. Att de lyssnar på telefonen är ingen nyhet."
Syndabockar
Visst kan Sverige få undantag för arbetsrätten
Självgodhetens rike
Ny folkomröstning om EU-fördraget på Irland nästa höst
Makten, massmedia, den begynnande polisstaten och Munkaveln
 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: