• Meta

  • Kategorier

  • Arkiv

  • Senaste inläggen

Sossarnas medvetna svek mot svenska folket


Så gick det till…..

Enligt Sossen Sven-Erik Österberg (socialdemokraternas gruppledare i riksdagen) så är ett funktionsdugligt EU VIKTIGARE än kollektivavtalen och strejkrätten!

Sven-Erik Österberg svekets talesman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                          

"Strategin från regeringen är att nu tvinga fram en omröstning för att vi ska rösta nej till Lissabonfördraget. Då skulle socialdemokraterna få skulden för att det inte godkänns, säger Sven–Erik Österberg.
Enligt honom är det viktigt att fördraget går igenom för att EU ska få beslutsregler som är anpassade till att det är 27 medlemsländer och fler som står på kö för att bli medlemmar.
– Skulle vi nu ställa krav om garantier för kollektivavtalen så tog det flera år innan vi hade chans att bli klara med ett nytt fördrag.

Han håller med om att det förhandlingstaktiskt kan bli svårare att i framtiden få igenom garantier för kollektivavtalen och strejkrätten när Lissabonfördraget är godkänt.
– Men det viktigaste är som sagt att vi får ett funktionsdugligt EU. Vi kan inte ställa krav som riskerar att vi inte får ett nytt fördrag, säger Sven–Erik Österberg."

 

"Viktigast att fördraget godkänns"

Det politiska skådespelet inför Lissabonfördraget

Vi konsumerar andras känslor för att slippa

 

När folket inte gör som makten vill …:

"Folkvalda politiker drömmer om att EU ska bli ett folkligt projekt. I alla medlemsländer har politikerna dock problem med folket. EU-kommissionen satsar stora pengar på att få folk att begripa hur bra det är med unionen. De uppmanar folk i alla länder att rösta i parlamentsvalen.

Som alla vet är valdeltagandet i EU under all kritik. Vid senaste EU-valet 2004 var belgarna bäst på att rösta och Sverige tillhörde botten, vårt valdeltagande var bland de lägsta i unionen.

Jag minns inför folkomröstningen till EU 1994 – då lovade ja-sidan att den svenska folkhemsdemokratin skulle införas i hela Europa.

Nu blev det tvärtom. Sveriges folkrörelsedemokrati är döende. Det har en enkel förklaring. När människor inser att de inte längre kan påverka politiken, då är det ingen mening med att bry sig.

I torsdags körde riksdagen ånyo över Folkrörelsesverige och röstade ja till Lissabonfördraget. De röstade dessutom ja till ett fördrag som enligt EU:s regler redan har fallit, eftersom Irland i en folkomröstning sagt nej till att ratificera det. Men inte ens det låtsas EU-kommissionen eller den svenska riksdagen om. Det är bara att tuta och köra och blunda för allt vad demokrati heter, trots att det är makten själv som stiftat lagar och regler om demokratin.

Men när folket inte gör som makten säger så är det bara att strunta i lagstiftningen. Chefen vet ju alltid bäst!"

 

OBS Update!

Nu måste vi agera!!
Ska vi bli “skrämda” till tystnad?!

Sjuka skräms till tystnad

Tips tack Hax!
 Open Europe blog
EU hotar komplementärmedicinen

 

7 svar

  1. det är många socialdemokrater som glömt orden i partiboken Vad de ska kämpa för. De nya sossarna är de nya moderaterna….

  2. mona, socialmoderaterna 😦

  3. Vad är det jag läser! Nu undrar man vad den där sossen Österberg menar med att det är viktigare med EU än kollektivavtalen och strejkrätten.Fort in med nya människor som ser till vårt bästa nu.

  4. Mycket ska man läsa innan ögonen stängs för gott.Vad ska vara så himla bra med den unionen dårå…hmmmpffff

  5. Han hade lika gärna kunnat sagt att ett funktionsdugligt EU är viktigare än demokrati.

  6. Kan någon nämna några bra saker vi fått ut av medlemskap i EU?

  7. Det finns inga bra saker vi fått ut av medlemskapet i EU! Inte ett ända.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: