• Meta

 • Kategorier

 • Arkiv

 • Senaste inläggen

Ett stort hån mot arbetaren-Ja till hela Lissabonfördraget


Politiken verkar vara en av dom smutsigaste yrken…inte lyssnar dom på folket och så lämnar de över makten till andra länder och vi folket får inte deltaga i dom stora besluten.

Det är  några dussin ledare i fem partier som bestämmer över hela befolkningen och det kallar dom Demokrati?

Många av människorna förstår inte heller vad de har beslutas om.

Politikerna samarbetar över blockgränserna och fattar tillsammans alla beslut fastän det ska se ut som om att dom är oense.

Ingen av oss kan längre undgå att se vilket hårt/kallt omänskligt samhälle vi lever i där människor idag har reducerads till besvär och ökade kostnader för samhället. Men då beror det på vem du är förstås.

Vad som nu händer efter att mer makt flyttas till Eu törs man knappast tänka på, inte lär det bli mer humant i varje fall.

Det verkligt svåra är att se hur ett en gång så bra arbetarparti totalt bytt fot till att bli ett egensinnigt parti som bara gillar sina väljare vid valen…Hmmm…det kanske dom inte heller gör längre för vad spelar det för roll dom har alltid något högerparti att luta sig mot.

Vi är många som längtar tillbaks till det lugna/trygga samhälle vi en gång hade.

Snacka vackert och trovärdigt kan dom..men sen då vad händer i verkligheten….?

Det var en stor besvikelse det som hände ikväll…...Kan det vara så att när den egna plånboken blir alltför tung så försvinner mycket av förståelsen/empatin för andra människor?

En Demokrati bygger man aldrig uppifrån folket måste få vara delaktiga. Den som byggs nu ökar risken för framtida oroligheter med krig som följd som Eu vänner säger sig vilja motverka men den erfarenheten finns inte här i landet. Framtiden får visa vad som händer och hoppas vi har fel.

Våra politiker som visste att vi folket ville rösta, det sket dom i och sålde ut vårt land!

AB

"Och med ett par rösters marginal föll förslaget om att vilandeförklara frågan.

Sveriges Riksdag har därmed, med vett och vilje, kört över grundlagen. Är det något en grundlag är till för, så är det just för sådana här tillfällen.

Sveriges grundlag är nu inte ens värd pappret den är skriven på. Politikerna, byråkraterna och teknokraterna har tagit över."

Läs allt här

EFTER LISSABONFÖRDRAGET -SNART ÄR DET VAL!
Slutredovisning av en kamp för fackliga rättigheter: Vi svek som parti men måste nu ta nya tag för en stark socialdemokratisk grupp i EU.

 

"Bo Widegren Inför EU-valet:

 Demokrati med tveksamma grepp

När jag sagt detta så får jag konstatera att en demokratisk process ägt rum visserligen med klart konstitutionellt tveksamma grepp
* borde överlämnandet av makt ha skett i form av antagande av grundlag?
* är det inte rimligt att folk fått folkomrösta?
* borde man inte ha väntat med att rösta JA till dess utredning om vad JA innebär förelåg?

 Majoriteten har beslutat
Men majoriteten har beslutat sig. Jag kan inte ställa kravet på mig själv att tycka det var välbetänkt. Eller ens att det skett genom en schysst process. Däremot anser jag det viktigt att alla vi som varit kritiska fortsätter att granska "de andra" så att de nu verkligen gör något i enlighet med vad de lovat, nämligen att garantera – så gott det nu går – fackliga rättigheter.

 Vi kritiska är guld för partiet inför EU-valet
Det är också viktigt att alla vi som inte bara följt med strömmen och trot allt det som vi matats med i fortsättningen gör våra röster hörda. Med en viss förenkling kan man säga att vi har den intellektuella kapaciteten att genomskåda alla dubbelheter och smålögner. Kanske borde vi kryssa alla EU-kritiker på EU-valsedeln. De behövs nämligen folk som kan tänka själva även i den församlingen."

OBS! Update 21/11-2008

Ps! Det finns bra sossar men dom har ingen chans mot dom här Sossemoderaterna. Tyvärr!

Aldrig mer en röst på dagens Sosseri!

Det behövs en större borste!

 

14 svar

 1. […] Mer läsning: Henrik Alexandersson, Europaportalen, Eu-kritik, Ekot, Jinge, LemrakIP, Protester utanför svensk ambasad, Alliansupproret, […]

 2. God morgon! Det är ett stort hån mot oss arbetare.

 3. den så kallade eliten skiter fullständigt i den lilla människan inga skrupler bara fördelar till sig själv om och om igen

 4. […] Copyriot, Badlands, Peter Karlberg, SameSameButDifferent, Bloggat om Lissabonfördraget: Jinge, Alliansupproret, Annarkia, Kaj Raving, Borgarmedia: SVD1, SVD2, AB1, AB2, Läs även andra bloggares åsikter om […]

 5. Fy tusan,man blir bara arg och deprimerad 😦 Vad har vi att säga till om???De *stora* har valt,de skiter i oss!Huvvaligen…

 6. Jag blir så glad och full i skratt åt dina roliga animeringar, trots Lissabon-fördrag och annat elände. 😉

 7. Jag kommer att uppmana alla de väljarkontakter jag har att inte rösta på S eller borgarna. Förhoppningsvis får V och Junilistan tydliga mandat av folket i EU-parlamentet.

 8. Bitte, Mona och Syren, Dom skiter på oss…falska hycklare=sossar aldrig mer att dom kommer att få våra röster.

  Lo,sossarna skyller på sina vänner Alliansen och tror att folket är så dumma att dom går på det och det har pågått i minst 20år. Snart kommer dom med sina fagra löften igen….men nu år det STOPP!
  Dom borde kalla sig Sosse-Moderaterna dom går ju hand i hand.
  Det finns ingen som kan få oss att tro att enbart alliansen har orsakat detta lands förfall i 2år,det har skett genom båda partiernas vilja att förändra landet till det vi ser idag,steg för steg. (EU-krater). Pest eller Kolera har vi att rösta på!

 9. Hannelore, 🙂

 10. Stefan Lejonbalk, Så tänker vi också…men en röst på vänstern det gynnar också högersossarna inte bra.
  Tänk om Junilista och vänsterpartiet kunde ingå i ett samarbete vi har Sören Wibe där och han har vänstervärderingar.
  Det kan ju inte vara vara någon skillnad för vänsterpartiet än att sitta i knä på dom här Sosse-moderaterna tills vi kan hitta något bättre alternativ idag.
  Det viktiga idag är att återskapa demokrati och Rättvisa för dom alldra svagaste medborgarna.

 11. Det är just det som är problemet nu, en röst på Vänsterpartiet är en röst på högersossarna. Vilka andra vänsteralternativ har man då? Inga med någon slagkraftighet i allafall. Då blir det kanske ändå en röst på Junilistan även fast jag känner mig lite osäker på deras marknadssyn, men de låter åtminstone demokratin stanna kvar hos folket, och Sören är en väldigt trovärdig politiker till skillnad från många andra.

 12. Stefan Lejonbalk, Samma här därför vore det bra om vänsterpartiet kunde ingå och balansera detta.

 13. Jag hade för länge sedan tänkt strunta i kommande EU-val. Bara ett spel för gallerierna. Men nu när Sören Wibe ställer upp för Juni-listan känns det som ett bra val att rösta på honom. Han är en av de få politikerna man kan ha förtroende för.

  För övrigt tycker jag att Juni-listan och Sjukvårdspartiet kunde samarbeta i ett riksdagsval.

 14. Hannelore, Sören Wibe är en av dom få politiker som man kan ha förtroende för idag.

  Varför inte en trippel..junilistan,sjukvårdspartiet och vänstern då skulle det gå att sopa bort alla falska förrädare,tills vi återställt demokratin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: