• Meta

  • Kategorier

  • Arkiv

  • Senaste inläggen

”Jag lovar att skicka ett diplom”


Där ser man….högersossen Margot Wallström tycker hon själv är värd

240 000kr i månaden för att hon jobbar hårt och har barn att försörja…men  HALLO  Margot……   vilka har inte det?

Här i landet jobbar många med pisslöner 17-18 000kr i månaden och har barn/hemarbeta, oftas tunga/hårda arbeten som sliter ut människor i förtid och blir behandlade som bluffmakare.

Är inte dom människorna lika mycket värda som Margot och hennes kompisar… Eller är det skillnad på skit o pannkaka som Mona brukar skriva?  

Här i landet har snart arbetarna inga rättigheter kvar om ni sossar tvingar igenom Lissabonfördrager.

 

"Och det är socialdemokraterna som sitter med avgörandet i sin hand."

 


 
  "Margot Wallström, vice ordförande för EU-kommissionen och ansvarig för kommunikationen med EUs alla medborgare, uppträdde i ett pratprogram i TV i onsdags.
Charmig är hon, och skärpt.
Hon hoppades att hennes kommunikationsansträngningar snart skulle bära frukt.

Men så kom frågan: Hur mycket tjänar du i månaden? Svar: 240 000 kronor. I månaden.
Hon blev litet pressad, tyckte att hon jobbade hårt och hade man och barn att försörja.
Men 240 000 kronor i månaden? Där bröts kommunikationen med medborgarna.
Vem vill ge mer makt till en statsbildning – för det är EU närapå – med sådana löner?

Och nu tas snart Lissabonfördraget upp i riksdagen. Fördraget ska ratificeras. Ett rutinärende? Ja, förmodligen.
De stora partierna driver sina fårskockar framför sig, förutom vänsterpartiet och miljöpartiet är det bara enstaka ledamöter som bräker emot.

Sex, sju borgare kanske röstar för att frågan ska få vila ytterligare ett år. Hur många socialdemokrater?
Kanske ingen? Ändå räcker det med att endast en ynka sjättedel av riksdagen säger nej till en ratificering av fördraget i november.
Vänsterpartiet har lagt en motion om att fördraget ska få vila åtminstone ett år.

Och jag avger härmed ett högtidligt löfte: De socialdemokrater som nästa vecka vågar gå emot sin partitopp och aktivt lägger sin röst ska jag personligen skicka ett diplom till.

Där ska det helt enkelt bara stå: För visat politiskt mod."   Säger Göran Greider!

Länken

 

"Ondskans banalitet – Margot Wallström:"

"Detta är den predikan Margot Wallström höll vid TV-gudstjänsten från Svenska kyrkan i Bryssel den 24/2 2008. Vi publicerar den här i sin helhet.
 
Är människan god eller ond – ondskans banalitet
Vad är ondska? Är människan god eller ond? Är livet svart eller vitt som pjäserna i ett schackspel? Det brukade vara så enkelt. När jag var ung tyckte jag att jag visste exakt var gränsen gick för vad som är rätt eller fel. Men med åldern – ja, jag kanske ska säga erfarenheten istället – kommer både visheten och vissheten smygande. Vissheten om att i ingenmanslandet, på gränsen mellan svart och vitt finns det ett oändligt antal nyanser av grått. Insikten om att regler, normer och värderingar tillämpas utan eftertanke och empati kan resultatet bli fruktansvärt.
Just att tänka, att förundras, att försöka förstå och sätta sig in i andra människors situation är kärnan i humanismen, och för mig är förmågan att reflektera och känna empati – förutom kärlek – det viktigaste vi kan ge våra barn. Allt annat avhumaniserar människan.  Ondska är förstörandet av individualiteten, frihet och demokrati. Ondska är att beröva människan rätten till mänskliga rättigheter. Att inte respektera att vi alla oavsett kön, hudfärg och sexuell läggning har rätt till ett liv i full frihet och på lika villkor.
Men ondskan är inte ett monster eller ett abstrakt system som vi kan peka finger och skylla på. Förmågan att vara ond eller god finns i människan och uttrycker sig genom våra handlingar. Filosofen Hanna Arendt -judinna och flykting – har skrivit om detta. 1961 åkte hon till Jerusalem för att följa rättegången mot nazisten Adolf Eichmann. Den kom att förändra hennes syn på ondska och på det tyska folket.
Hon skrev en bok – Eichmann i Jerusalem – där hon beskriver hur rättegången visar att Eichmann varken var antisemit eller psykopat, utan snarare hur ruskigt normal han var. En vanlig officer som ville göra karriär och bara lydde order. Eichmanns motiv var banala, men inte hans handlingar. Arendt menade att en alldeles vanlig människa, vem som helst, kunde begå det mest hemska brott om hon hamnade i en situation eller i ett system där hon inte själv tar ansvar för sina handlingar utan abdikerar från sin förmåga att tänka kritiskt, ifrågasätta maktstrukturer och göra moraliska val. Hon kallar det för ondskans banalitet, eller ondskans vardaglighet. 
Men kanske ska vi istället prata om det godas likgiltighet? Martin Luther King har sagt att "problemet med ondskan är att de godas tystnad blir ett slagkraftigt vapen i händerna på de onda". Att vara tyst och passiv, att inte protestera och ta ställning är att ge ett tyst godkännande.
Men det är inte så enkelt som det låter. Det är lätt att känna maktlöshet när vi ser vad som händer runt omkring oss, utomlands och hemma – klimatförändringen, terrorism, fattigdom, krig, artutrotning, gatuvåld och människohandel.
När det känns så brukar jag tänka på Tage Danielson som hittade på begreppet "absurdoptimism". Det är något som föds ur hopplöshet och som bygger på en orubblig tro på människans förmåga att skapa något gott under vår korta tid här på jorden. Optimism ses ofta som motsatsen till realism och kan på så vis ses som en absurd övertygelse. Men det är precis det som är den finurliga poängen.
En absurdoptimist tror på hopp och humanism som ett verktyg mot orättvisa, ondska och förödelse. Att människan mot alla odds har förmågan att förändra världen till det bättre. Tage brukade säga att även om vi inte hade orsak att vara optimistiska så var inte det något problem, för det var bara att hitta på en bra anledning…
För mig är på sätt och vis klimatförändringen en kamp mellan det onda och det goda, mellan förtvivlan och hopp. Det är en process som bokstavligen kan förgöra eller rädda människan. Vi har ställt diagnosen och världen vet vad som kommer att hända om vi inte agerar. Klimatförändringen kommer att testa oss, hota oss och tvinga oss till förändring. Förändring och det okända kan vara skrämmande. Men det behöver inte vara så.
Vi har faktiskt anledning att vara optimistiska, till och med väldigt optimistiska. Det är ett faktum att vi i dag har kunskapen, verktygen, tekniken och ekonomin för att bekämpa klimatförändringen och samtidigt utrota fattigdomen. Men för att lyckas kommer vi att behöva bryta vår tids passivitet och likgiltighet. Vi måste lära oss att tänka, välja och handla annorlunda. Det är våra vardagliga val och uttalade krav på företag och politiker som kommer att bestämma hur många grader temperaturen kommer att stiga. Varje enskild individs handling kommer att ha betydelse; om vi går, tar tåget, cyklar, återvinner, köper grönt eller börjar odla biobränslen. Om vi gör alla dessa små och stora saker, efter vår egen förmåga, skapar vi en bättre framtid för våra barn och barnbarn. Jag har en orubblig tro på människans förmåga att undra och förundras och med det låta det goda växa och vinna inom oss."
 
 
 
Ps! Om människor inte är onda så ser man väl till att inte fattigdomen ökar i landet som den har gjort i över 20 år och undviker krig så att bla. barn inte dödas, det verkar inte hjälpa med att prata man måste nog agera.
 
Nu agerar vi folket mot Lissabonfördraget (vi tänker mycket och är oroliga) och vill rösta om den, det kallas visst DEMOKRATI!

Vi kan ju alltid hoppas på att några lyssnar och inte bara följer order!
 
Tips tack Anna:
 Fler skäl att vänta med Lissabon-ja
Tips tack Ryggraden:
17 samveten efterlyses
Fattigdomen ökar
Beroende
 

 

2 svar

  1. Hm, politik verka lönsamt. I alla falla för politikerna själva.

  2. Galna kocken, Just det…Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: