• Meta

 • Kategorier

 • Arkiv

 • Senaste inläggen

Våra politiker skapar sin egna överklass och vår underklass


Det är minsann skillnad på folk och våra politiker…sjuka/ arbetslösa ska leva på svältlöner och arbeta tills dom stupar på arbetsplatsen så att vi ska klara av att försörja hela politruckpatrasket.

Är det att vara politiker att se till att man själv kan sno åt sig så mycket som möjligt av staten med minsta möjliga arbete.

Vilka är det som lever på bidrag?

Vilka är det som inte ska få ut sina försäkringar när dom blir sjuka eller arbetslösa som dom själva har betalat in?

FY  F-N sånt bluff land vi lever i !

Vi behöver ett nytt parti med ärliga politiker!

"Då: Riksdagen Nu: De får bidrag och slipper jobba

Regeringen slaktar a-kassan.

Men har du suttit i riksdagen kan du låta bli att jobba i åratal – med frikostiga bidrag från staten.

I oktober delade 89 tidigare ledamöter på två miljoner kronor.

Moderaten Bengt Wittbom satt i riksdagen i elva år på 1980- och 90-talen. Han lever fortfarande på sin tid i riksdagen. Sammanlagt har 61-åringen under nästan 17 år fått 3 666 456 kronor i inkomstgaranti av skattebetalarna.

Samtidigt har han jobbat i det egna konsultföretaget.

– Det är inte möjligt att ta ut någon lön ur ett bolag som inte genererar några vinster, säger Bengt Wittbom.

Ser inga problem

Han ser inga principiella problem med att ha levt på inkomstgarantin i 17 år.

– I de regler som gällde när jag slutade i riksdagen stod det att inkomstgarantin kunde vara livsvarig. Något annat behöver jag inte bry mig om, säger Bengt Wittbom.

Vänsterpartisten Marianne Eriksson har inte sökt ett enda jobb sedan hon lämnade EU-parlamentet 2004. Nu får hon 23 237 kronor i månaden.

– Jag föreläser om människohandel 20-30 gånger om året. Fördelen med inkomstgarantin är att jag inte behöver ta ut något arvode, säger hon.

88 miljoner totalt

Bengt Wittbom och Marianne Eriksson är långt i från ensamma om att leva på lyxpension efter riksdagskarriären.

Just nu får 89 före detta parlamentariker inkomstgaranti från riksdagen. Sammanlagt har de fått 88 miljoner kronor utan att jobba.

En ledamot som suttit i riksdagen eller Europaparlamentet i minst tre år har rätt till en inkomstgaranti när denne lämnar sitt uppdrag. Ett slags a-kassa för politiker, en trygghet när han eller hon söker nytt jobb.

2006 stramades reglerna åt. Men villkoren är fortfarande långt mer generösa än för vanliga arbetslösa.

  För dem som suttit mer än sex år är inkomstgarantin inte tidsbegränsad. I den vanliga a-kassan hade de åkt ut efter 300 dagar.

 Vanliga arbetslösa får max 80 procent av 18 700 kronor. Det gäller inte riksdagsmännen. Första året får de ut 80 procent av sin totala inkomst från riksdagen, med extra arvoden inräknade.

 Vanligt folk blir av med a-kassan om de inte söker jobb. Riksdagsledamöterna kan lugnt plocka ut sina pengar utan krav på motprestationer.

 Arbetslösa måste avveckla sina bolag eller låta dem vila för att få a-kassa. De som lämnat riksdagen kan fortsätta driva företag och samtidigt få inkomstgaranti.

Bakläxa ovanligt

Sedan 2006 är det riksdagens arvodesnämnd som kontrollerar att reglerna följs. Men det är ovanligt att tidigare ledamöter får bakläxa.

– Vi har fattat ett beslut om jämkning. Det skedde i våras och gällde den förre riksdagsmannen Jan Emanuel Johansson (s), säger nämndens ordförande Johan Hirschfeldt"

Här kan ni läsa om vilka som lever på bidrag

4 svar

 1. det är skillnad på skit och pannkaka. Det är för jävligt det finns ingen som helst distans till vad de själva ser till att de får och vad andra ska ha. det enda riktiga borde vara att avskaffa det nu.

 2. När jag tänker på feodalsamhället och dagens politiker så är det samma sak. Men det krävs en Fransk revolution i svensk variant. Betvivlar starkt på att en svensk kan göra revolution, det sitter inte i generna. Titta bara på FRA lagen och lagar som påminner om de amerikanska teroristlagarna. Större andelen av svenskarna bara sitter som åskådare och ser på hur deras sk. rättigheter fråntas dem en efter en. Nu kan man kliva in i svenska hem och påstå att de är terorister utan att ha några som helst bevis för detta. Är detta demokrati?. Vad är nästa steg?. Staten förstatligar alla banker, så att de får tillgång till dina sparpengar och därmed gör dig maktlös!. Sedan plötsligt säger de att det är finanskris och alla vanliga människor får en masspsykos och tror blint på detta. Resultatet blir massarbetslöshet och staten vill ha makten över bankerna. Varför ska så få få bestämma över så mycket, det var väl inte syftet med demokratin!.Politikerna sitter i regeringen år efter år. Men om man aktivt väljer personval på valblanketten kan detta hjälpa. Jag har aktivt valt utländska personer på mitt personval. Ser ingen skillnad mellan partier, det är girigheten som styr. Enligt bibeln en stor synd. Välj någon ung eler invandrare till nästa val. Ta bort dessa stofiler i regeringen. Tycker att kommunismen styr i både USA och i Sverige. Förstatligande av banker och rättighetsbortagande av medborgare.

 3. Politikerna är ren maffia rörelse vars funktion är att stjäla från folket och inget annat.Har inte röstat på dessa herrar och damer på över tjugo år och lär inte börja heller när de en gång lurade mig och många andra när jag gick till valurnorn för första gången.En gång räcker mer än väl att bli lurad av dessa lismare.

 4. Det har alltid varit så att överheten hade makt att vidmakthålla sin position – det är alliansen och regeringen som gör det idag, och innan dem så var det sossarna osv. Det är dem som härskar och som förbehåller sig rätten att definiera ett och annat och sätta betydelse på vissa ord som frihet, makten, rättigheter, skyldigheter, rättvisa osv. Utifrån sina egna refferensramar, tyckandet och troendet. Våra kära politiker, lagligt valda tack vare vårt demokratiska rösträtt, är helt medvetna om att folket har väldigt lite makt i dagens läge och att i Sverige gör det som vanligt med lite inlägg, debatt, oppinion, diskutioner runt fikabordet osv. men nån djupare strid blir det inte så länge det inte inskränker på svenssons personliga integritet (FRA-lagen).
  Att politiker lyfter miljoner i extra lön och olika garantier som garanterar dem att de behöver varken jobba eller gå till Arbetsförmedlingen eller a-kassan är deras egna regler, skapade utifrån deras egna livs- och levnadsvilkor. Det är inte moderaterna som skapat såna regler utan ett annat parti som sitter idag i opposition och gör precis samma sak de andra har gjort tidigare – rösta emot, sova, lämna in nån enstaka motion, opponera sig osv. och sen stoppa feta löner i egen ficka (läs: våra skattepengar) och gå hem.
  Media förstås hittar på olika allarmerade nyheter som allmänheten ska tugga om och om igen, det blir lite underhållningsprogram så att vi konsumenter ska glömma våra egna problem och det som är viktigt att veta (att politiker stjäl från oss miljoner kronor varje månad) och istället satsar på att köpa nya platt-tv, prylar och grejer och glömma att reagera och agera. Ibland hender det att Janne eller några andra grävande journalister vill komma fram till sanningen och så blir det lite motstånd och inneffektiv debatt, men sen slutar det så att politiker träder fram i medier och (det är de vana vid) fortsätter ljuga svenska folket rakt in i ansiktet om att det var inte deras fel, att man har missförstått allt osv. Och så börjar dem ta fram gamla mantror och påhittade floskler om solidaritet, alla likas värde mm. och det blir allt. Så som Mona gör (ute bara när det är dax att samla på lite väljarnas poäng) eller Gudrun (hon bara följer reglerna – men vilkas det sa hon inte) eller herr Reinfeldt som höjde sitt lön i somras med 5000 kronor osv.
  Hyckleri och dubbelmoral, rävspel och vända kappan efter vinnande vinden – ingenting nytt under solen i dagens demokratiska samhälle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: