• Meta

  • Kategorier

  • Arkiv

  • Senaste inläggen

Mona & Vanjas inträdes prov till Dramaten forsätter


Nu fortsätter våra damer Mona Sahlin och LO-bossen Wanja-Lunby-Wedin sitt stora skådespel (dramaten nästa?). Det ska röstas  JA till Lissabon-fördraget skitsamma vad det får för konsekvenser för deras väljare/medlemmar

Nu är det bråttom den ska röstas igenom 20 November. Monas rövslickare (det kan ju hända att dom får ett plus i kanten) riksdagsmännen går i flock och bryr sig inte ett skit om  arbetarnas rättigheter om dom ens förstår vad det handlar om…?

Dom Sossepolitiker som röstar JA  den 20 november bör vi se till att befria  från sina arbetsuppgifter vid nästa val.

Den sämsta LO-bossen genom tiderna Wanja-Lunby-Wedin bör bytas ut så att hon kan börja jobba som undersköterska igen med dess villkor. Välkomna till verkligheten och få känna av alla försämringar som ni medverkar/medverkat till, gäller förstås Mona och hennes vänner också.

Ni gör ett dj-vla dåligt jobb!

PS! Kom ihåg att vi är varken dumma eller glömmer bort era egna påhitt, fram med äkta SOCIALDEMOKRATER eller bilda ett nytt parti!

 "Faktum är att socialdemokraterna fortfarande skulle kunna skjuta upp riksdagens behandling av Lissabonfördraget. De skulle kunna hota med att lägga ned rösterna. Därmed skulle regeringen tvingas backa och dra tillbaka propositionen och lägga fram den senare, efter att Stråthutredningen presenterats, skriver Sören Wibe, Junilistan.

 Politisk teater i riksdagen

Den 20 november ska riksdagen rösta om Lissabonfördraget.

Med detta nya fördrag får EU ytterligare makt och inflytande.

Socialdemokraterna och de borgerliga partierna har sagt att de kommer att rösta ja. Men i samhällsdebatten är det knäpptyst, trots att det borde råda politisk orkan, likt fallet var med den välgrundade kritiken mot FRA-lagen.

Lissabonfördraget ger inte några som helst garantier för att värna svensk arbetsrätt. EG-domstolen har i och med Lavaldomen gett utländska företag rätt att strunta i svenska kollektivavtal.

Hur ska vi trygga svensk arbetsrätt?

Regeringen har tillsatt en särskild utredning, Stråthutredningen, som ska ta upp följderna av Lavaldomen. Vad denna utredning kommer att resultera i vet vi inte. Vad vi däremot vet är att utredningen presenteras den 15 december, det vill säga efter omröstningen om Lissabonfördraget. Riksdagen kommer följaktligen att rösta om ett nytt fördrag utan att ha fått ta del av utredningens syn på hur vi ska värna svenska kollektivavtal och svensk arbetsrätt. Därmed kastar socialdemokraterna och de borgerliga partierna i praktiken tärning om den svenska modellens framtid.

Socialdemokraterna spelar nu upp en välregisserad politisk teater. Mona Sahlin och Wanja Lundby-Wedin kritiserar Fredrik Reinfeldt för att omröstningen om Lissabonfördraget hålls innan utredningens resultat har presenterats. Men att utredningen skulle lägga sitt förslag först den 15 december har alla vetat i snart ett år. Mona Sahlin har haft alla möjligheter att i ett tidigt skede försäkra sig om att riksdagens omröstning skjuts upp.

Faktum är att socialdemokraterna fortfarande skulle kunna skjuta upp riksdagens behandling av Lissabonfördraget. De skulle kunna hota med att lägga ned rösterna. Därmed skulle regeringen tvingas backa och dra tillbaka propositionen och lägga fram den senare, efter att Stråthutredningen presenterats.

Mona Sahlin, varför skjuter du inte upp riksdagsomröstningen om Lissabonfördraget när du kan?

Varför vägrar socialdemokraterna, tillsammans med de borgerliga partierna, att låta folket säga sitt om Lissabonfördraget i en folkomröstning?"

Junilistan
Länk
Hur förklarar en socialdemokratisk riksdagledamot att man sviker facket?
Riksdagen abdikerar
Sahlineffekten, sossarna rasar ännu mer, alliansen jublar
SAP förbereder trepartiregering med V och MP och villkorar JA till Lissabon!

 

Ett svar

  1. Synd att alliansen jublar. Tänk om det hade varit tvärt om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: