• Meta

 • Kategorier

 • Arkiv

 • Senaste inläggen

Dåliga läkare/vård är livsfarliga för hälsan


Farliga läkare måste stoppas, dom är få men dom finns. Har man råkat ut för en så påverkar det varje läkarbesök för man kan aldrig veta om man har oturen att träffa en sån igen, särskilt idag när många av dom går politikers/myndigheternas ärenden då kommer människan i kläm och vi tror inte att det är så den större delen av befolkningen vill att vården ska drivas.

Vi kommer väl ihåg vad dessa farliga läkare gjorde under Hitlers styre…..följer politiker order.

Jag vet många som har tappat förtroendet för sjukvården idag och det är en farlig utveckling för människohälsan.

Inte bara det att det finns dåliga läkare det har sparats så mycket inom vården att den har blivit farlig och snuskig, det begås misstag  ofta som riskerar livet på patienterna.

Tro inte att det blir bättre med privatvård….det behövs ökade resurser till den allmänna vården som alla kan ta del av och ha insyn i.

Ibland kan man börja undra om det inte finns krafter som medvetet försämrar vården så att det går lättare att privatisera det mesta av sjukvården?  Tror nog det!

Ps! Vi måste ha dj-vligt dåliga politiker som tillåter detta!

 

 

"Som läkare är man en del av en närmast oantastlig krets. Man kan allvarligt missköta sitt arbete utan att någon säger stopp. Lika lätt som det är för dåliga doktorer att komma undan, lika svårt är det för patienterna att få upprättelse. Detta har Expressen avtäckt i en rad artiklar i veckan.
Den absoluta merparten av Sveriges 29 000 läkare är ansvarsfulla och kompetenta.
Men det finns också ett fåtal som är direkt olämpliga för yrket. De kan exempelvis ha grava kunskapsluckor, vurma för ovetenskapliga behandlingsmetoder eller lida av personlighetsstörningar.
Som patient kan man agera mot en olämplig läkare genom att anmäla vederbörande till hälso- och sjukvårdsnämnden, HSAN. Men för många patienter är förfarandet alltför krångligt. Vore det lättare att få sin anmälan utredd skulle olämpliga läkare kunna upptäckas betydligt snabbare.
I de fall HSAN finner att en läkare gjort fel får personen i fråga en erinran eller en varning.

Får en läkare upprepade
varningar ska socialstyrelsen utreda om han eller hon bör förlora sin legitimation. Det händer nästan aldrig. Lagen ställer extrema krav för att en legitimation ska återkallas. Att infektera småpojkar genom obedövade omskärelser, eller att behandla en ms-sjuk kvinna med vitaminer har exempelvis inte varit skäl nog. Om socialstyrelsen inte kan återkalla en olämplig läkares legitimation återstår att varna för honom eller henne. Men ofta hjälper det inte.
Läkarbrist råder och när landstingen väl hittar någon att anställa slarvar de ofta med att kolla referenser. Det finns flera exempel på hur landsting upprepade gånger anställt läkare som socialstyrelsen uttryckligen varnat för. Vinddrivna läkarexistenser hittar hela tiden nya gömställen i Vård-Sverige.

De farliga läkarna måste stoppas. De äventyrar patienternas hälsa och skadar läkarkårens mycket höga förtroende. Den underdånighet många känner i mötet med vården gör människor obenägna att säga ifrån när något verkar konstigt. Det är samhällets ansvar att skydda patienterna. Vid årsskiftet ska patientsäkerhetsutredningen redovisa sitt arbete. Den måste föreslå en ordentligt lagskärpning som gör det lättare att återkalla läkarlegitimationer.
Därutöver måste Vård-Sverige ta ett mycket större ansvar. Det är grundläggande att både offentliga och privata arbetsgivare noggrant kontrollerar läkarna man anställer.
Att förbli läkare är ingen rättighet. Det är det däremot att som patient bli kunnigt och seriöst behandlad."

Länk

Vårdsnusket

Resursbloggen

 

 

8 svar

 1. Iofs gammal länk från 2004
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article191738.ab
  Men dem 5 läkarna hade inte ens legitimation att dra in.

 2. mOOns,För jäkligt!

 3. De är verkligen inte få!! Och de läkare som är seriösa de omyndigförklaras av FK, som underkänner deras diagnosen och nekar folk sjukpenning…trots att de är sjuka!!!

 4. Man får vara glad att få vara frisk. Självklart ska de farliga läkarna stoppas.

 5. syren o Fenix, vården börjar som det mesta annat tillhöra marknadsnissarna,var finns det bästa för patienterna?

 6. Ja de borde kunna bli åtalade personligen för misstaget och legitimationen dras in på livstid. Ibland önskar jag att jag kunnat stämma landstinget och den läkare som var ansvarig för min felbehandling som gjorde att jag ej kunde fortsätta med mitt arbete. Jag önskar att jag kunnat stämma dem till min försörjning på förlorad inkomst min livstid ut

 7. mona,Håller med.Kram!

 8. […] Dåliga läkare/vård är livsfarliga för hälsan […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: