• Meta

  • Kategorier

  • Arkiv

  • Senaste inläggen

Ljuger Margot Wallström?


Hur upplysta är våra riksdagsledamöter………………..?

Tack Jens Holm för info!

"I Financial Times idag berättar Frankrikes försvarsminister Hervé Morin att EU har gjort stora framsteg i uppbyggandet av en gemensam försvarskapacitet. Enligt tidningen ska de 27 medlemsländerna nästa vecka formellt godkänna det det franska ordförandeskapet kallar “Europas försvar”. Tidningen skriver:

“Mr Morin said defence ministers from the 27 member states would finalise agreements next week that would help to enhance what Paris calls “l’Europe de la défense”.”

Vår svenska regering har alltså inte motsatt sig detta.

Det här är information som tyvärr ofta förbigås i Sverige. Får vet att nere på kontinenten är ett gemensamt EU-försvar ett naturligt mål för EU. Inte för intet står det inskrivet i Lissabonfördraget. Hur många av våra riksdagsledamöter som ska rösta om det den 20 november vet det?

Vissa kanske hoppas att ett EU-försvar kan bli en motvikt till Nato. Men så är det inte, vare sig i Lissabonfördraget (där man talar om koordinering med Nato) eller i initiativen från det franska ordförandeskapet. Morin säger till FT:

“It took hours of conversation for the Americans to realise that France wasn’t trying to set up a rival operation and that European defence could actually bolster the capabilities of the transatlantic alliance as a whole.”

En transatlantisk allians. Mot vem? undrar man.

Jag känner mig iallafall inte tryg."

Länken

 

Jens Holms Fråga till Margot Wallström tidigare i år:

"Ni kom ihåg mitt svar till Margot Wallström om det planerade EU-försvaret? I fredags svarade hon på mig och menade att det inte finns någon fara för ett EU-försvar. Om något sånt skulle byggas upp måste ju beslutet tas med enhällighet. “Men ansvaret för försvarspolitiken och försvarsmakten förblir medlemsländernas ensak”, skrev hon.

Men det intressanta – och skrämmande – med hennes svar är att hon ågerigen vägrar att bemöta innehållet i det s k Lissabonfördraget, alltså det som ska bli EUs konstitution. Där står det – och det går inte att misstolka – att EU ska bygga ett gemensamt försvar.

Idag har jag därför ett kort genmäle till henne. Läs den hos SvD eller nedan.

Tala sanning, Margot Wallström
Återigen undviker Margot Wallström att svara på den känsliga frågan om ett gemensamt EU-försvar (SvD Brännpunkt 18/1).

När vi röstade om EU-­medlemskapet lovades svenska folket att inget sådant försvar skulle etableras. Med det så kallade Lissabonfördraget är det ett faktum. Artikel 42 slår fast:

”Den gemensamma säkerhets- och försvarspolitiken ska omfatta den gradvisa utformningen av unionens gemensamma försvarspolitik. Den kommer att leda till ett gemensamt försvar.”

Varför är inte Wallström uppriktig och berättar att målet är ett EU-försvar? Jag är ärligt trött på allt ­dubbelspel om EU. Det som är ett faktum i Bryssel döljs av dimridåer i Sverige.

Wallström är i synnerhet ansvarig för det. Tala sanning om EU-försvaret!"

Länken

Lissabonfördraget innebär slutet för den militära alliansfriheten

Varken kön eller mosa-mona eller "gnäll" utan exempel på demokrati.

 

 

2 svar

  1. Varför är inte Wallström uppriktig och berättar att målet är ett EU-försvar?
    För att hon har betalt för att inte vara det – förstås.

  2. Kerstin,Just det! ”Money Talks” och dom ska vi lita på? 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: