• Meta

  • Kategorier

  • Arkiv

  • Senaste inläggen

"Lissabonfördraget försvagar den svenska demokratin"


EU nyheter!

"Debatt: Om Lissabonfördraget går igenom sker det en kraftig maktförskjutning från riksdagen till EU. Därmed kommer värdet på de svenska valsedlarna inför riksdagsvalet 2010 kraftigt devalveras. Kinberg Batras retorik om demokrati klingar onekligen falsk  så länge som hon säger nej till en folkomröstning. Det skriver Hans Linde (v) i replik till Anna Kinberg Batra (m). 

 

Svenskarna vill behålla makten

Det minsta man kan begära är att man borde fråga folket, hålla en folkomröstning, om vi som bor i Sverige verkligen vill avsäga oss så mycket makt och inflytande. Svaret skulle troligen vara nej. En undersökning som genomfördes av den oberoende tankesmedjan Open Europe 2007 visade att 59 procent av alla svenskar vill att EU ska ha mindre makt och att fler beslut ska fattas på nationell eller lokal nivå. Bara 4 procent av de tillfrågade ville att fler beslut skulle fattas på EU-nivå.

 

Kinberg Batras retorik om demokrati klingar onekligen falsk så länge hon och hennes EU-foriska vänner i riksdagen förvägrar oss som bor i Sverige möjlighet att göra vår röst hörd. Menar man allvar med att göra EU mer demokratiskt borde första steget vara att låta svenska folket rösta om Lissabonfördraget."

Läs mer

Därför ska vi behålla kronan
Vad är det för fel på media?
Nej till EMU är det rätta
Ideologiska låsningar förvärrar krisen

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: