• Meta

  • Kategorier

  • Arkiv

  • Senaste inläggen

Vår ev. framtid med S


Här kan ni läsa lite om hur sossarnas rådslagsarbete går till, inte särskilt upplyftande….om vår högervridna framtid.

 

"Oroande inriktning på viktiga s-rådslag
Ökande orättvisor bäddar
för
sverigedemokraterna"


Av Morgan Johansson

 

"Till sin nuvarande väljarskara av besvikna borgerliga väljare kommer man då att kunna lägga en skara besvikna socialdemokratiska väljare. Då kan vi mycket väl ha en dansk eller norsk situation i svensk politik, med ett stort främlingsfientligt parti som kan spela ut blocken mot varandra.

Om det ska bli så beror i stor utsträckning på socialdemokratin. Hittills ser det inte lovande ut. Två av de viktigaste rådslagen, om jobben och om välfärden, har inte presenterat förslag som på allvar minskar klyftorna och återskapar full sysselsättning. Jobbrådslaget gräver ner sig i en onödig konflikt om bortre gräns för a-kassan, och splittrar därmed arbetarrörelsen. Man pratar som om det bara finns företagare i Sverige, inga löntagare. En i sammanhanget liten fråga, om företagares sociala skyddsnät, blir plötsligt huvudfråga medan den breda politiken för att stärka svensk konkurrenskraft, d v s satsningar på infrastruktur, forskning och utbildning, lyser med sin frånvaro. Den ekonomiska politikens utformning vågar man inte ta sig an.

Välfärdsrådslaget ägnar sig åt frågor om hur man bäst ska kunna ställa högre krav på de arbetslösa och sjuka. Man väljer att bygga hela sin politik på en mycket skakig prognos om sjukvårdskostnaderna 2025 (!) och filosoferar om hur man ska kunna öka arbetstiden. Den genomsnittliga livstidsarbetstiden ska öka med hela tre år, en mycket hög målsättning.

Därmed skapar man en skarp generationskonflikt: 2010 har nästan alla 40-talister gått i pension. Nu vänder de sig till sina barn, en generation som redan dubbelarbetar, och säger ”nu måste ni jobba längre och hårdare än vad vi gjorde, för att kunna försörja oss. Glöm alla drömmar om förlängd föräldraförsäkring, lägre veckoarbetstid eller förlängd semester”. Så läggs angelägna reformer för att lätta bördan för ungdomar och de unga barnfamiljerna i byrålådan. Det är inte särskilt begåvat.

Nu är sista ordet inte sagt än i rådslagsarbetet. Men om vi skulle gå den väg som dessa rådslagsgrupper anvisar, och det sedan skulle bli regeringspolitik 2010-2014 – ja, då är jag rädd att de sociala klyftorna fortsätter att öka. Och då har vi gett sverigedemokraterna ett lysande utgångsläge. Det vore ett stort misstag"

Läs allt här

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: