• Meta

  • Kategorier

  • Arkiv

  • Senaste inläggen

Protestera mot Lissabon-fördraget!


Arbetarnas rättigheter är i stor fara…Var med och stoppa skiten!

Ps! Det finns några Socialdemokrater som visar på stort "CIVILKURAGE" synd bara att dom är så få……men vi ska aldrig glömma dem nu när dom behövs som mest.

 

                                                                                                                                                       

Fråga din riksdagsledmaot: tänker du åstadkomma garanti för den svenska modellen?

Update:

Det är en sjusärdeles vals att Lissabonfördraget tryggar svenska modellen!

 

"Varning, protester och krav från fackföreningar i Gällivare/Malmberget.Gruvfyran och Byggnads går nu i bräschen för att stoppa godkännandet av Lissabonfördraget.
– Om fördraget ratificeras blir kollektivavtalen värdelösa vilket leder till lönedumpning, säger Ulf Normark."

Läs mer här

"Vänta med EU-fördraget till 2010

På LO-tidningens hemsida hävdar Per Bardh att Byggnads och Transport i själva verket är emot Lissabonfördraget när vi protesterar mot riksdagens planerade behandling av Lissabonfördraget. I strid med LO-kongressens krav har socialdemokraterna beslutat att säga ja till fördraget utan att invänta Claes Stråths utredning om Lavaldomens konsekvenser."

Läs mer här

Nej till EU

Om en månad smäller det

 

"Välkommen till portalen EU-kritik.se!

 

före unionen

Numera kommer största delen är våra lagar till på initiativ av EU-kommissionens tjänstemän

och utformas av dem. Det märks inte så bra i svenska medier. Hur går det egentligen till? Hur kan vi påverka? Den EU-kritiska debatten hörs inte så väl i dag. Och debatten om alternativa framtidsvägar hörs nästan inte alls.

 

Den här websidan vill ändra på detta. Initiativet till sajten kommer från ett tvärpolitiskt nätverk i Stockholmsregionen, Nätverket för EU-kritik i Stockholms län (se vår sida) som beslutat att bygga denna nationella portal. Nätverket omfattar och är öppet för demokratiska och icke-rasistiska organisationer och personer från hela politiska fältet, och det gäller även bidrag till denna hemsida, Välkomna att komma med på olika sätt!

 

Här finns information om EU och Sveriges nuvarande styrelseskick, som inte söker skönmåla eller undanhålla obekväma fakta. Här finner man lätt såväl EU:s institutioner och lagar som kritiker av EU-projektet och inslag i detsamma från många olika perspektiv och politiska vinklar. Anmäl och ta del av intressanta evenemang med EU-anknytning, följ och kommentera kunninga bloggare som skriver om aktuella händelser eller framtidstankar, pröva dina kunskaper om EU och Sveriges demokrati med mera.

 

Kommentera upplägget och våra artiklar, tipsa oss på saker att inkludera (fakta, nyheter, organisationer, bloggare och länkar i övrigt). Och har du en egen grupp eller organisation eller vill bilda en, och vill synas på nätet eller vill göra något aktivt personligen till sajtens fromma, hör absolut av dej! Det går att få en egen sida med ett eget domännamn på portalen, en sida som ni kan uppdatera enkelt själva.

 

Eller ge ett ekonomiskt bidrag till drift och utveckling. Ekonomiskt bidrag till jobbet har hittills givits av (v) och (mp) i EU-parlamentet och av Mp Stockholm samt personligt bidrag från Max Andersson. Finns det några demokratiskt intresserade sponsorer därute? Hör av er!"

 

Goda hälsningar,

Nätverket för EU-kritik i Sthlms Län

 

kontaktpersoner:

Minna Pyykölä, sammankallande

Anders Erkéus, webansvarig och webredaktör

 

<!–
function dw(txt) { document.write (txt); }
dw ('‘);
dw(arr[2]); dw(‘@’); dw(arr[1]); dw(arr[0]); dw(”);
// –>
kontakt@eukritik.se

 

 

(Texterna under "vad är EU" och inledande texter i övrigt är författade av Anders Erkéus, där ej annat sägs. Förbättrings- och tilläggstips mottages tacksamt)

 Ps! Ni kan gå in här och se vilka som är korkar och vilka som bryr sig!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: