• Meta

  • Kategorier

  • Arkiv

  • Senaste inläggen

Dödsstöten från dom egna


Det verkar kunna bli som vi trodde att arbetarna här i landet kan bli blåsta av sitt egen sk. Socialdemokratiska arbetarparti om dom fortf. ska rösta ja till Lissabon-fördraget som sagts.

När har tidigare sossar litat på en högerregering……………?

 

 

Bo Widegren Sosse (f.d.Jurist):

"Varför vill vi inte förstå att vi är blåsta?

Det är tyvärr ett slag i luften eftersom Kommissionen redan sagt att man minsann inte tänker göra några ändringar i utstationeringsdirektivet eller införa något socialt protokoll med garantier för fackliga rättigheter. Ja, förmodligen kommer Jan Anderssons i och för sig bra rapport att på samma sätt med ett hånskratt från högermajoriteten i Parlamentet läggas till handlingarna utan åtgärd. Att det skall vara så svårt för socialdemokrater att förstå att högerkrafterna i EU och i Sverige är nöjda med läget där man prioriterar marknadsliberal fri rörlighet för tjänster och kapital högre än kollektivavtal och strejkrätt. Det är ju deras agenda och vi vägrar att förstå att vi håller på att bli blåsta ppå den svenska modellen helt enkelt.

 

Bevis för blåsningen
Det finns rent tydliga bevis för att blåsningen blir verklighet:
* att Laval-domen kommit helt oväntat efter det att socialdemokratiska partiet preliminärt godkänt Lissabonfördraget som "en blixt från klar himmel",
* att vår utrikespolitiska talesman Ulf Ahlin i Aktuellt i Politiken talat om att regeringen bedriver ett bluffspel,
* att Mona Sahlin och Wanja Lundby-Wedin krävt att Reinfeldt skulle ta upp frågan vid i EU-sammanhang, senast vid ordförandekonferensen den 15 oktober, och så inte skett, och att han skulle tidigarelägga utredningen om konsekvenserna av JA före beslutet om JA, men inte heller så skett,
* att Kommissionen och arbetsmarknadsministrarna vid särskilt sammankallat forum sagt nej till Jan Anderssons rapport samt
* den svenska högerregeringen sedan Laval-domen inte vidtagit en enda åtgärd att faktisk i Sverige säkra garantier för den svenska modellen,
* att Eg-domstolen fortsatt att komma med andra domar som ytterligare undergräver fackliga rättigheter."

Läs allt här

Är jag dum? Är partiet naiva?

S + MP = MiljöDemokrater Det Nya Mitten Blocket?
Det finns inga fattiga i Sverige?
Sju borgliga partier i riksdagen

 

"Laval och miljö på European Social Forum

Vänsterpartiets Eva-Britt Svensson deltog till exempel i en debatt som behandlade de senaste domarna från EG-domstolen. Svensson menade att domarna har stor betydelse för den svenska arbetsmarknadsmodellen. Det faktum att Lissabonfördraget ännu inte ratificerats ger emellertid Sverige goda möjligheter att förhandla fram ett juridiskt bindande undantag.

 

Här fick Svensson medhåll av socialdemokraternas tidigare EU-parlamentariker Maj-Britt Theorin, som menade att hennes parti äger frågan i riksdagen eftersom ratificering inte är möjlig utan (s). Hon uppmanade samtidigt fackföreningsrörelsen att ställa krav på de socialdemokratiska riksdagsledamöterna att villkora ratificering av Lissabonfördraget med garantier för fackföreningsrörelsen.

Även Jens Holm fanns på plats i Malmö. Han deltog bland annat i ett seminarium där den nya skriften i serien Röda EU-tema presenterades. Denna gång handlade det passande nog om handel, WTO och rättvisa. Det är en fråga som länge inspirerat den globala rättviserörelsen till kamp."

Läs allt här

PS! Men då måste sossarna gå med på att rösta NEJ!

Frimuraren Barack Obama!

 

UPDATE!

Den svenska modellen knäcks av EG-rätten, säger högeralliansens tankesmedja Ratio

Bo Widegren:

"Vi skall snällt rösta för Lissabon… tids nog så förstår vi vad det innebär

Man vill att vi skall anta Lissabonfördraget som visserligen omnämner kollektivavtals- och strejkrätt (Rättighetsstadgan art 28) men där dessa rättigheter skall vika vid konflikt med den de fria rörligheterna för bl.a. tjänster och kapital (art 6 Unionsfördraget och art 51 och 52 Rättighetsstadgan).  Sedan är vi fördragsmässigt bundna vid lavallerierna och nedmonteringen av den svenska modellen. För övrigt så finns det bestämmelser som gör fördragsbestämmelsen till svensk lag vilket alltså innebär att nedmonteringen av den svenska modellen skrivs in i svensk lag."
Läs allt här

Det kliar i EU-pälsen…..
Sossarna gick åt höger – tappade i opinionen
Mona Sahlin – Sossarnas Kvarnsten

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: