• Meta

  • Kategorier

  • Arkiv

  • Senaste inläggen

"Regeringen måste lära sig av FRA-debatten"


 

 EU-Nyheter!

 "Sverige måste nu stå på sig i rådet och försvara medborgarnas tillgång till Internet. Det innebär att Sverige måste ta strid med det franska ordförandeskapet som förespråkar förbud och restriktioner. Den svenska regeringen måste visa att den har lärt sig av FRA-debatten. Övervakning, förbud och restriktioner är inte det öppna samhällets metoder för att hantera Internet", säger Nils Lundgren i en kommentar till rådets behandling av det sk telekompaketet.

 

Den 24 september röstade EU-parlamentet om det så kallade telekompaketet. En stor majoritet av EU-parlamentarikerna ställde sig då bakom ett omdebatterat ändringsförslag som krävde att medborgarnas tillgång till Internet inte får begränsas, om det inte finns utomordentligt starka skäl.

Vid det nu pågående rådsmötet här i Bryssel skall medlemsstaterna ge sin syn på telekompaketet och en arbetsgrupp som förbereder ärendet har presenterat ett dokument med sin syn i frågan. Där har kravet på att inte begränsa tillgången till Internet strukits. I arbetsgruppen sitter företrädare för samtliga EU-länder och agerar på mandat av sina respektive regeringar. Sveriges företrädare har alltså stött förslaget att stryka en ändring som parlamentets majoritet ställde upp för; en ändring till försvar för friheten på Internet.

– Sverige måste nu stå på sig i rådet och försvara medborgarnas tillgång till Internet. Det innebär att Sverige måste ta strid med det franska ordförandeskapet som förespråkar förbud och restriktioner. Den svenska regeringen måste visa att den har lärt sig av FRA-debatten. Övervakning, förbud och restriktioner är inte det öppna samhällets metoder för att hantera Internet, kommenterar Nils Lundgren."

Länken

Thank you, Mr prime minister!

Fel analys av EMU

HD
IDG

"EU-nationalism på hög nivå

– EU-flaggor, nationalsånger och Europadagar är delar av bygget av EU-staten. Efter att EU-konstitutionen föll i folkomröstningar i Frankrike och Nederländerna ströks referenser till bland annat EU:s nationalsång och flagga. Nu försöker EU-parlamentet ta revansch och smyga in användandet av EU-symbolerna bakvägen, säger Hélène Goudin, EU-parlamentariker för Junilistan."

 

4 Points of fascism: The warning sig


 Vandan Shiva:

“Den dagen folket börjar ignoreras. Då får du diktatur, du må fortfarande kalla det demokrati.

Demokrati är ledare som reflekterar över vad deras folk vill”. ( Vandana Shiva)

                                                                       

Ett svar

  1. Kampen om FRA är inte över ännu. Det skulle vara Reinfeldts våta drömm!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: