• Meta

  • Kategorier

  • Arkiv

  • Senaste inläggen

"Politiskt hyckleri på allra högsta nivå"


Fy F-n så lurade vi har blivit i alla år och inte har dom vett att skämmas….Nej Ni… dom kör på samma spår och tror att vi är så dumma att vi inget förstår. Arbetarens rättigheter är inte viktiga för dagens Högersossar!

 

"Regeringen har det yttersta ansvaret för att lösa säkra de svenska kollektivavtalen, skriver Sahlin. Men finns inte ett uns av ansvar också hos dem som för 15 år sedan lovade och försäkrade att EU-rätten på intet sätt hotade svensk arbetsrätt? Och hörde inte både Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt till denna skara? Detta är inget annat än politiskt hyckleri", skriver Sören Wibe i Svenska Dagbladet.

På SvD Brännpunkt (6/10) kräver Mona Sahlin och Wanja Lundby-Wedin att Fredrik Reinfeldt ”tar sitt ansvar” i Lavalfrågan. Han uppmanas bland annat att lägga om tidsplanen för den svenska Lavalutredningen så att den presenteras före riksdagens omröstning om Lissabonfördraget, det vill säga före den 20:e november.

Ibland blir politik rent löjligt genomskinlig. LO-kongressen krävde som bekant samma tågordning, det vill säga först skulle man se vad Stråths utredning hade att komma med, därefter kunde riksdagen eventuellt rösta igenom fördraget.

Men att utredningen skulle lägga sitt förslag först den 15 december, det har alla vetat i snart ett år. Och om Mona Sahlin verkligen ville gå med på LO:s krav hade hon alla möjligheter att göra ­detta genom att kräva att beslutet om Lissabon skjuts upp. Icke så. Istället kommer hon med grava anklagelser mot regeringen Reinfeldt.

Som vanligt då ett EU-val närmar sig spelas det upp en scen där moderater och socialdemokrater är bittra fiender i en viktig EU-fråga. Men ända sedan början av 1990-talet har det rått samstämmighet mellan ledningen för dessa båda partier i synen på EU. Man stod på samma sida inför medlemskapet, i omröstningen om EMU, och i godkännandet av såväl Amsterdam, Nice och nu Lissabonavtalet.

Jag vet faktiskt inte en betydelsefull EU-fråga de senaste 15 åren där de svenska socialdemokraterna och moderaterna haft olika uppfattningar. Detta mönster går igen också från EU-parlamentet, där de två stora grupperna – högern och social­demokraterna – vanligen skriver sig samman i betydelsefulla frågor.

Regeringen har det yttersta ansvaret för att lösa säkra de svenska kollektivavtalen, skriver Sahlin. Men finns inte ett uns av ansvar också hos dem som för 15 år sedan lovade och försäkrade att EU-rätten på intet sätt hotade svensk arbetsrätt? Och hörde inte både Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt till denna skara? Detta är inget annat än politiskt hyckleri."

Sören Wibe
Junilistan

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: