• Meta

 • Kategorier

 • Arkiv

 • Senaste inläggen

Vårat samhälle kränker/mobbar svaga människor!


 Har vi fått en annan syn på våra medmänniskor idag, kan vi tillåta vilken behandling som helst så länge det inte drabbar oss själva?

Man blir rädd och skrämd över när men ser och hör hur människor behandlas och att våra sk. beslutfattare/politiker inte reagerar, har dom gått kurser på hur man kan bäst kan nedvärdera en människa…börjar undra?

I annat fall så har vi valt fel människor till maktens boningar. Det måste ske en förändring och det är bara vi själva som kan åstadkomma detta tillsammans.

Några exempel på hur det kan gå till idag.

 

 

"Alliansens s.k. "Jobbtorg" misslyckas – och arbetssökande kränks systematiskt"


"Klienterna ska må så illa på skiten att de till slut fixar ett jobb."

Socialsekreterare citerad i utvärderingen "Individens eget ansvar och samhällets ansvar" gjord av Veronica Ekström, FoU-byrån, på begäran av Stockholms stad och "Jobbtorgen", 2005

”Fast jag tycker att det är hemskt när vi själva och våra chefer säger att det här är ett sätt att göra det jobbigt för personer att uppbära försörjningsstöd. Detta är ett sätt att få bort dem. Men vad får vi då bort dem till?”

Socialsekreterare som skickar klienter till de s.k. ”Jobbtorgen. Citerad i Stockholms stads utvärdering av de s.k. ”Jobbtorgen”

"Från början var jag optimistisk, men efter ett tag börjar man likna en av alla de som suttit här i två år med döda ögon – och det är klart att då börjar depressionen", säger en av "Jobbtorgets" deltagare i Veronica Ekströms rapport"

Läs allt här

"Metodiken genomsyras av en otäck människosyn

Vad är egentligen skälen till att socialtjänsten behöver en egen arbetsförmedling?

Kritiker menar att de så kallade jobbtorgen egentligen handlar om fattigvårdsförvaring.

Socialtjänstlagen talar om respekt, samarbete och att utveckla individens resurser, men värderingarna och metodiken bakom jobbtorgen genomsyras av en cynisk och otäck människosyn. Den uttrycker ett förakt för människor som uppbär försörjningsstöd, vilket verkar ligga mycket långt från socialtjänstlagens anda.

 I jobbtorgens förklaringsmodell beror arbetslöshet helt enkelt på att individen är lat.

 Arbetslösheten är dock en noggrant planerad företeelse. Alltför många människor får inte ha arbete, eftersom detta höjer inflationen. Fler rädda och desperata arbetslösa betyder också att det är lättare att skapa sämre och osäkrare anställningsvillkor. Rädda arbetslösa skapar också lägre löner – och större vinster för företagen."

Läs mer

Vadå arbetslinje, rehabkedja och mindre utanförskap?
Privata förmedlingar
Stressade psykiater ska förhindra självmord

UPDATE!  11/10-2008

 

 

4 svar

 1. Så ledsen för att du tyvärr har rätt…alldeles för rätt..
  Min man är sjukskriven sedan mars i år för stroke, han har nedsatt förmåga i både kropp och själ och måste träna.
  En viss myndighet anser att det behovet inte finns och avslår rätten att inneha bil + körkort för mig så jag ska kunna köra honom.Kollektivtrafik går ej,likaså finns ingen färdtjänst i kommun, som sjuk tillåts individen att isoleras..man är nollad,utklassad som icke människovärdig…
  Ut med alliansen!!

 2. Annelie, Så får det inte gå till i ett civiliserat samhälle.

  Ut med dom!

  Vilka är värdiga efterträdare idag?

 3. Allt fler tvingas komma till socialtjänsten då de nekas sjukpenning och deras sjukersättningar dras in. Ärendemängden hos socialtjänsten är stigande.

 4. Fenixmona, Du vet ju som jobbar i den verkligheten men när ska våra politiker reagera med krafttag? Det är för jävligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: