• Meta

  • Kategorier

  • Arkiv

  • Senaste inläggen

"JO-anmälan mot de s.k. "Jobbtorgen"


Har våra politiker lyckats med att införa nya sätt att kränka sina medborgare…?  Inte verkar det fel på uppfinnar lustan när det gäller att förminska människor.

 

"Jobbtorgen" uppmanar deltagarna att häva sekretessen mot "Jobbtorgens" vinstdrivande leverantörsföretag, som tjänar stora pengar på arbetslösheten.

De s.k. "Jobbtorgen" är den borgerliga alliansens jobbsökarverksamhet för arbetssökande med försörjningstöd. "Jobbtorgen" har som rutin att uppmana deltagare att skriva under ett formulär, vilket upphäver sekretessen och ger "Jobbtorgen" rätt att lämna ut personlig information om deltagarna till sina leverantörer. Dessa leverantörer består av privata vinstdrivande företag, som tjänar stora pengar både på de individuella deltagarnas arbetslöshet och den övergripande strukturella arbetslösheten genom att erbjuda olika tjänster och få billig arbetskraft. Bland "Jobbtorgens" leverantörer finner man bl. a Manpower, Lernia, Alma folkhögskola och AcadeMedia Edectus AB. Detta är helt enkelt ett sätt att kringgå Socialtjänstens starka sekretess, som syftar till att skydda klienterna. Genom att det är "Jobbtorgen" som lämnar ut informationen till de privata företagen, så innebär det också att personen identifieras som arbetssökande med försörjningsstöd. Man kan grundläggande undra om detta är till gagn för företagen eller för klienten.

På en direkt fråga till chefen för ett "Jobbtorg" i Stockholm ang. denna fråga, så säger hon att de aldrig tidigare har haft något problem med detta. Hon säger att det skulle bli svårare att arbeta om man inte kan upphäva sekretessen mellan den enskilde och de privata leverantörsföretagen."

Läs allt här

“Den slutliga lösningen” och alternativen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: