• Meta

  • Kategorier

  • Arkiv

  • Senaste inläggen

Mona och hennes gäng skiter i folket!


 

Göran Perssons maktfullkomlighet forts. med Mona Sahlin men vem trodde egenligen något annat…? Högersosseriet måste få ett slut annars hamnar vi snart alla på gatan.

Vi vill delge er Ett mycket bra inlägg som Tack Stefan!  har skrivit han är en av dom äkta rosorna som finns kvar… men det finns fler kolla in hans länkar, sossar som visar Civilkurage!

 

 

"S kör över folket, facket och medlemmarna

Tidigare lät det som att S skulle ta lite mer rimliga utgångspunkter, men nu är det alltså klart, man kommer att rösta igenom Lissabonfördraget utan någon klarthet i hur det kommer att påverka svenska arbetare. Är det nu så att S har en närmare relation till borgarna än folket, facket och medlemmarna? Man kan ju fundera. Vissa representanter för S beter sig som om det inte vore något problem, eller som om det vore borgarnas fel. Det är knappast så att det inte finns reaktioner från alla håll och kanter inom arbetarrörelsen. Men visst, de styrande är ju så pass insatta så att de INTE ens vågar debattera om Lissabonfördraget. Det är tydligt att den gällande taktiken från de flesta håll och kanter är ”håll käften, och det slutar nog att blåsa”. Men det kommer inte att sluta att blåsa, faktum är att det bara har börjat. Man kan ju fråga sig hur väl våra riksdagsledamöter representerar medlemmarna och våra väljare? Det verkar vara grupptrycksstyrning som gäller precis som vanligt. All heder åt de från S som har karaktär att våga säga ifrån tydligt. Vi kan inte fortsätta utvecklingen till att vara ett låt-gå parti, där man konstant bara utgår ifrån att de styrande vet bäst, vad händer då med tanken om att det ska vara en folkrörelse?

Och vad hände med vi ska respektera Irlands-nej? Det verkar inte ha fått några konsekvenser alls för hur man förhåller sig till hela processen i Sverige. Frågan är vad som kommer att hända nu, hur kommer Irland att hanteras? Det förväntade erbjuds en hel del undantag, något som även Sverige skulle kunna göra om man avvaktade. Men den svenska linjen är att det är färdigförhandlat.

Vad hände med det mellanstatliga tänkandet som ändå är det som ”gäller”. Man smyger in överstatlighet genom att tvinga de enskilda länderna att anpassa sin lagstiftning hela tiden så att den skall ”passa” EU’s. Tyvärr har även arbetarrörelsen köpt detta tänket. Vad hände med att ”Sverige kan själv välja”? Vi kan ju inte välja om vi tvingas anpassa vår lagstiftning efter EU’s regler hela tiden. Förr eller senare hamnar vi i en situation där EU bestämmer mer än Sverige av vad som händer i Sverige, vad ska vi då med en riksdag till? De kommer ju snart inte fatta några beslut i allafall om det här fortsätter. Dessutom har dessa politiska ”experter” väldigt många experter i enskilda sakfrågor emot sig som inte alls gör samma tolkningar.

Politiker borde ha lärt sig vad som händer när man lägger locket på för länge. Förr eller senare kommer det att koka över.

Här kommer lite inlägg kring ämnet från:

S-representanter

(S)vansviftning kring Lissabonfördraget

Det (s)vidande sveket mot de fackliga är ett faktum, Lissabonfördraget med inga garantikrav

Jag beklagar partitoppens ställningstagande om Lissabon!

Klara besked från Mona Sahlin – Ja till Lissabonfördraget

Vi bör delvis avvakta med ratificeringen av Lissabonfördraget

Nu kan vi rikta kritiken om laval mot alliansens passivitet

Nej Mona, vid Lissabonspelet om fackliga rättigheter slänger man inte trumfen och sitter kvar med bara lankor!

Öppet brev till Sahlín och Österberg

Fackligt håll:

Byggnads fortsätter strida mot Lissabonfördraget

Lissabonfördraget hotar svensk arbetsmarknadsmodell

Sverige bör också skippa Lissabonfördraget

Folkomrösta om Lissabonfördraget!

Andra länkar kring ämnet:

Politiker smyger in EU-fördraget

LO’s ordförande svänger om Lissabonfördraget

EU klarar sig utan Lissabonfördraget

Lissabonfördraget har misslyckats

Irländarna negativa till ny folkomröstning om Lissabonfördraget

Strid om Lavaldomen på LO-kongressen

Lissabonfördraget kan vänta

"Det behövs inte mera överstatlighet"

Efter Laval-domen finns bara en utväg

Rösta nej till Lissabonfördraget

Detta är bara ett litet urval av den uppsjö av debatt som finns kring ämnet. Men för somliga verkar det bara kunna tolkas på ett sätt. Lissabonfördraget leder till ökad överstatlighet det tycker även advokatsamfundet. Andra advokater menar att det inte är säkert att det är förenligt med svensk grundlag att godkänna det. Men trots all kritik är allting kristallklart för de bättre vetande!

Ps. och vad menar Mona egentligen? Vi röstar JA oavsett – men händer det något får ni skylla på borgarna? Eller hur skall man tolka detta konstiga förhållningssätt som även andra socialdemokrater visar upp?!"

 

 

Mona säger villkorslöst JA till EU-fördraget ( Jinge)

Varför är det så brått?

I slipsnissarnas ledband

 

5 svar

  1. Var inne hos Stefan och kollade! Mycket bra inlägg.

  2. syren,Kul….han är minsann en riktig sosse.:)

  3. Jo, jag anser fortfarande att valet av Mona var en katastrof!

  4. Kerstin, Vi håller med!

  5. […] Alliansupproret I Alliansupproret II […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: