• Meta

 • Kategorier

 • Arkiv

 • Senaste inläggen

Kärnfriska Slappa Generaldirektörer


 

Nog är det ett konstigt samhälle vi lever i, sjuka måste söka arbete i hela landet och kanske snart i hela EU medans våra friska gereraldirektörer kan gå hemma och lata sig på höga löner som vi betalar.

Bör inte arbetslinjen gälla för friska människor med alldeles för höga löner, likväl som det finns minimi löner ska det också finnas maxlöner.

En sliten arbetare måste i framtiden försörja dessa glidare tills dom stupar på arbetsplatsern och till 67års ålder.

Hur kan dom tycka att det är lättare för sjuka att söka arbete så där "upp o ner"  när dom själva inte kan….? Eller…..  Anna Hedborg (sosse)?

 

 

 

"Generaldirektörer får lön utan jobb

Just nu är det ovanligt många som kan kalla sig generaldirektör i regeringskansliet.
Meningen är att de ska sitta i regeringens lokaler och utreda viktiga samhällsfrågor – men flera rum står tomma och öde.

Just nu finns det 15 generaldirektörer i regeringskansliet. Flera av dem har högre månadslöner än ministrarna i regeringen – men många av dem gör praktiskt taget ingenting.
Enligt det nuvarande systemet kan inte generaldirektörerna sägas upp. Några av dem är rekryterade som särskilda utredare, men några har vaga uppdrag som sköts hemifrån och andra gör ingenting.

Tomma lokaler

När TV4Nyheterna besöker regeringskansliet står flera lokaler tomma och öde. Ett av de nedsläckta rummen är tillhör den förre rikspolischefen Stefan Strömberg. Han säger att han går till kontoret varje dag, men vill inte berätta vad han gör där, mer än att det har med effektivisering att göra.
– Jag kan bara säga att jag använder mycket tid till detta. Att jag inte vill berätta om det beror på att det är ett internt arbete i departementet, säger Stefan Strömberg till TV4Nyheterna.

Mer än chefen

Strömberg fick lämna rikspolisstyrelsen i december i fjol. Han tjänar 110 600 kronor i månaden vilket är 6 000 kronor mer än sin chef, justitieministern. Han vill gärna ha ett riktigt jobb men det tycks dröja.
TV4Nyheterna: Det är inte så att det är ganska bekvämt att ha 110 600 kronor i månaden och ganska lite att göra?
– Det är inte den främsta orsaken till detta. Jag hade gärna tagit ett nytt jobb direkt när jag slutade på Rikspolisstyrelsen.
TV4Nyheterna: Skulle det inte vara bra då att söka sig till den övriga arbetsmarknaden?
– Det är inte så lätt att söka sig ut så där rätt upp och ner:"

"Ingrid Bonde

103 400 kr/mån. GD i finansdepartementet tom 2008-11-30. Blir därefter vd för AMF pension. Inget uppdrag. Departementet uppger att hon nu föreläser i skolorna. Men det rör sig, enligt Affärsvärlden, om fem eller sex lektioner som hon åtagit sig för att Finansinspektionen dubbelbokat. Slutade den 31 maj -08 som GD för Finansinspektionen

Bo Bylund

119 400 kr/mån. GD i arbetsmarknadsdepartementet tom 2011-03-31. Inget uppdrag. Inget arbetsrum, ingen telefonanknytning i regeringskansliet. Fick sluta den 10 april -08 som GD för Arbetsförmedlingen

Ingrid Carlgren

67 200 kr/mån. Rektor i utbildningsdepartementet tom 31 augusti 2012. Tjänstledig tills vidare men behåller tjänsten i RK ”för att ha något att falla tillbaka på”. Innehar en specialupprättad professur i pedagogik vid Stockholms universitet som upprätthålls på distans från Göteborg. Fick sluta den 31 december 2007 som rektor för Lärarhögskolan i Stockholm då den lades ner. Eftersom hon är rektor och inte GD omfattas hon inte av samma avgångsförmåner som övriga.

Anders Danielsson

62 000 kr/mån. GD i utrikesdepartementet tom 2011-12-31. Oklart uppdrag. Tjänstemän på UD uppger att Danielsson "deltar i det pågående arbetet kring utvärdering av bistånd". Själv uppger han att han inte har något uppdrag av formellt slag men att han nu ska se hur utvärderingsenheterna fungerar på de stora biståndorganisationerna och att denna arbetsuppgift har tillkommit "i mailkorrespondens" med en tjänsteman på departementet.
På myndigheten Sadevs hemsida står också att Anders Danielsson ska delta i en studie av tillväxten i bl a Zambia men det säger Danielsson själv ingenting om.

Ingen telefonanknytning eller arbetsrum i regeringskansliet. Arbetar på distans från bostaden i Lund.

Fick sluta på nya biståndsutvärderingsmyndigheten Sadev i Karlstad den 27 september 2007.

Göran Enander

85 600 kr/mån. GD i jordbruksdepartementet tom 31 mars 2009. Inget uppdrag. Inget telefonanknytning, inget arbetsrum. Fick sluta den 4 september 2008 som GD för Skogsstyrelsen.

Marie Hafström

Lön 81 800 kr/mån. GD i försvarsdepartementet tom 31 december 2009. Ska utreda stöd till Försvarets kärnverksamheter. Börjar arbeta i regeringskansliet 1 oktober 2008. Slutar den 30 september 2009 som generaldirektör i Försvarsmakten

Matz Hammarström

67 600 kr/mån.GD i jordbruksdepartementet tom 2009-12-31

Ska undersöka vad länen gör för att öka mångfald, jämställdhet och integration enligt landsbygdsprogrammet. Ingen telefonanknytning (okänd för växeln) och inget arbetsrum i regeringskansliet. Arbetar från bostaden i Lund. Fick sluta som GD för Djurskyddsmyndigheten när denna lades ner den 30 juni 2007.

Anna Hedborg

107 400 kr/mån.GD i socialdepartementet tom 2009-08-31. Utreder bl a begreppet arbetsförmåga på uppdrag av socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson. Slutade den 1 januari 2005 som GD för Riksförsäkringsverket men fick nytt förordnande i regeringskansliet för att leda utredningar.

Lena Häll Eriksson

93 900 kr/mån. GD i justitiedepartementet tom 2009-06-01. Utsågs den 4 september 2008 till tillffällig GD för Skogsstyrelsen. Dessförinnan ingen aknytning och inget arbetsrum i regeringskansliet. Har arbetat med avvecklingen av Integrationsverket bl a. Fick sluta den 24 september 2004 som GD för Kriminalvårdsstyrelsen.

Anders L Johansson

100 100 kr/mån. GD i finansdepartementet tom 2011-06-30. Inget uppdrag. Har levererat pm om bättre myndighetsservice till medborgarna. Har telefonanknytning men inget arbetsrum. Har haft tillstånd för bisyssla på 20 procent Fick sluta den 19 juni -07 som GD för Statskontoret.

Jan Magnusson

95 200 kr/mån. GD i näringsdepartementet tom 2009-01-31. Förhandlar för statens räkning om kärnkraftens ägande. Slutade den 1 april 2007 som GD för Svenska Kraftnät.

Christina Salomonsson

79 000 kr/mån. GD i statsrådsberedningen tom 2011-09-30. Är chef för regeringskansliets krisenhet som upprättats efter Tsunamikatastrofen. Slutade den 4 oktober 2007 som GD för Kustbevakningen för att upprätta krisenheten.

Stefan Strömberg

110 600 kr/mån. GD i justitiedepartementet tom 2010-12-31. Slutade den 31 december -07 som GD för Rikspolisstyrelsen. Enhetschefen på justitiedepartementets polisenhet uppger att Strömbergs uppdrag är att vara ordförande i det sk RIF-rådet som ska samordna informationsflödet mellan rättsväsendets myndigheter. Rådet sammanträder tre gånger per år. Detta uppdrag hade Strömberg dock redan när han var Rikspolischef. Enhetschefen uppger också att Strömberg möjligen kan ha uppdrag för andra departement. Strömberg själv uppger att hans huvudsyssla är ett projekt om effektivisering som han huvudsakligen bedriver tillsammans med expeditionschefen på justitiedepartementet men mer vill han inte säga eftersom projektet är internt.

Staffan Widlert

74 000 kr/mån. GD tom 2010-05-31. Blir chef för nya myndigheten Transportstyrelsen som han haft i uppdrag att skapa och starta. Får nytt sexårsförordnande den 1 januari 2009. Slutade i april 2008 som GD för Rikstrafiken

Kerstin Wigzell

91 600 kr/mån. GD i socialdepartementet tom 2009-12-31

Leder bland annat utredning som ska ta fram en ny nationell cancerstrategi.

Slutade den 1 juni 2004 som GD för Socialstyrelsen"

Länk

AB

Fördomar frodas när politikerna håller käft
Arbetslinjen gäller inte för friska generaldirektörer
Sossebloggen, Olssons tankar, ljuger!

5 svar

 1. Herregud så mycket som vi vanliga gräsrötter inte vet, men betala kakan, det ska vi! För vad???

 2. Jaha, och vilka har varit med och skapat de här dumheterna?
  Eller vill ni mena att detta är ett påhitt av alliansen?

 3. 15 GD med ca 90 000.- i månaden skulle bli 16 200 000.- lägg pengarna på
  skolan i stället
  Många flera konstigheter finns säkert, men politikarna som har bestämt
  är valda av? ja vist, folket.. av oss.
  Sen sitter vi här och klagar, inte många som hör.

 4. Gubben även om dom inte har skapat det så vill man tydligen inte ändra på DET!!!
  ”Ansvariga minister Mats Odell vill inte svara på TV4:s frågor om de generösa villkoren för generaldirektörer.”

 5. Om det inte blir tyst i denna fråga, blir Hr Odell nog tvungen att träda
  främ i slutändan.
  Vill gärna lyfta problemet PARTISTÖDET också. Även dessa pengar är väl
  skattebetalarnas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: