• Meta

 • Kategorier

 • Arkiv

 • Senaste inläggen

Inaveln orsakar finanskraschen säger David Rothkopf


Politikerna styrs av Superklass!

 

"Den amerikanske författaren David Rothkopf tror dig veta vilka som orsakat den globala finanskrisen. Det rör sig om en handfull personer – som tillhör en "värld full av inavel".

"De fick i stort sett göra precis vad de ville, vilket var att agera utan statlig insyn. De skapade en värld med nya finansiella instrument och ett nytt finansiellt system som var fyllt med risker och som samlade mer välstånd på färre personer än någon gång tidigare i historien", säger han till di.se."

Läs allt här

"David Rothkopf om:
Superklassen:
Består till stor del av män ur fyrtiotalistgenerationen. Amerikaner och européer dominerar men asiater är den snabbast växande gruppen. De stora grupperna kommer från näringslivet, politiken, militärindustrin och försvaret samt en grupp som baserar sin makt på idéer. Den sista gruppen samlar allt från medieprofiler till forskare och religiösa ledare.

Svenskarna:
Mellan 20 och 30 svenskar finns på listan, enligt David Rothkopf, däribland: Carl Bildt, Fredrik Reinfeldt, Marcus Wallenberg, Ingvar Kamprad och Carl-Henric Svanberg.
De svenskar som deltar i Davos-mötena, ingår också.

Den 84-åriga mångmiljardärarvtagerskan efter Tetra Laval, Birgit Rausing, kvalificerar sig däremot inte, då hon saknar inflytande.

Kända utlänningar på listan:
Musikern Bono och skådespelerskan Angelina Jolie, påven, Rupert Murdoch och Bill Clinton. Men även mer ökända personer som Usama bin Ladin och den ryske vapenhandlaren Viktor Bout.

Välgörenhet:
"Bill Gates och Warren Buffet ger mycket pengar, men fortfarande är det genomsnittliga beloppet som världens rikaste ger till välgörenhet cirka 1 procent. Företagen ger lite som en social ränta men bara så lite som de kan komma undan med. Ändå lever vi i de mest orättvisa tiderna i världshistorien där de tusen rikaste äger tillgångar som är två gånger så stora som de 2,4 miljarder fattigaste."

Hur de lever:
"Jag kan inte säga om de bär Breitlingklockor eller kör BMW. Men många av dem har tillgång till privat jetplan. Annars är de stora likheterna det mest slående. De läser samma tidningar och tittar på samma tv-program och de lever ett liknande liv."

Läs mer

The Superclass List
Bernanke and Madeline Albright Attend Bilderberg
11 September ett Insiderjobb- med förödande konsekvenser.
Kärlek vs. den råa kapitalismen

 UPPDATE!  1/10-2008

En repris på De rika svenskarnas (längst ner) hemliga möten

Ps! vilka tror ni dom vill lyssna på med FRA…? Vi tror att det är på oss vanliga människor efterssom dom själva redan är insyltade med varandra.

Professors blogg

 

 

4 svar

 1. Godmorgon i stugan denna onsdag!

 2. Hmmm,DÅ förstår man ju 😛 Inte underligt att det är som det är!

 3. […] Bloggtips; Alliansfritt Sverige om Carl Bildt, Arbetarens Klimatblogg om Oljetoppen, Eva-Lena om kvinnors värde, Ekonomikommentarer om Nyliberalismen och Timbro, Lasses blogg om Mats Odell, Alliansupproret om Inavel… […]

 4. Min personliga teori är att folk i övrigt inte vet vad dom gjorde när alla papper skrevs på.
  Tyvärr så har dom flesta inte insett vad som hänt/händer. Dom är mest förvånade över hur snabbt allt gick, till den senaste ekonomiska turbulensen.
  Vadå snabbt? alla tecken har funnits i minst 1 år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: